Kategori: Cuper & Serier
Tipselit

Nya klubbar i akademiarbete

Nytt år med nya utmaningar. För delar av Fotbollssverige öppnar 2015 helt nya möjligheter till utveckling. Flera klubbar gör sin första säsong med certifieringsarbetet som en del i Tipselitakademin.

Spelprogram för 2015

Superettans speldatum och klockslag för omgång 1-15 publicerades den 3/2 (omgångarna för 2015 publicerades den 22/1).
Speldatum och klockslag för omgång 1-13 i Allsvenskan fastställdes tisdagen den 27/1 (med några undantag) - omgångarna publicerades 21/1.
Spelprogram för division 1 Södra publicerades 23/1. Spelordningsmöte är planerat till 29/1.

Kategori: Superettan

Frej och Assyriska spelar i Superettan 2015

Jubel i IK Frej efter avancemanget till Superettan.

IK Frej från Täby har skrivit fotbollshistoria. Frej vann sammanlagt med 5-3 mot fyrfaldiga svenska mästarna Öster och spelar nästa säsong i Superettan.
I Södertälje klarade Assyriska 0-0 mot Örgryte och tack vare 1-1 i bortamötet blir det fortsatt spel för just Superettans mesta förening.

Gefles Jonas Lantto jublar och hissas av Johan Oremo efter att ha gjort 2-1, i bakgrunden deppar Ljungskiles Steven Old.

Gefle gick på knock i kvalet

Gefle gick på knock direkt i det allsvenska kvalet. 3-1 seger borta mot Ljungskile ger gästrikarna ett gyllene läge att säkra fortsatt allsvenskt spel i söndagens retur på hemmaplan.

Kategori: Krönikor

Thylin: Välkomna tillbaka!

Krönika av Stefan Thylin

Välkomna tillbaka, Hammarby och GIF Sundsvall! Och Ljungskile?
Favoriterna höll i Superettans sista omgång och nu återstår det att se om vi får tre nykomlingar i Allsvenskan nästa år. Falkenberg är ett föredöme för dem alla.

Kategori: Superettan
Sundsvall och Hammarby till Allsvenskan

Upplösningen på dramat

Dramatiken i Superettan 2014 är över. Efter 30 omgångar står det klart att Hammarby och Sundsvall spelar i Allsvenskan 2015. Ljungskile får kvala mot Gefle. Husqvarna och Landskrona trillar ur. Assyriska och Öster får kvala för att hänga kvar.

Kategori: Superettan
GIF Sundsvall bröt till slut ner Sirius och vann med 1-0.

Superettan klar för dramatisk finalomgång

Dramatiken fortsätter i Superettan där ALLT avgörs i sista omgången. Vilka två lag som går upp? Vilket lag som får kvala? Vilka två lag som åker ut? Vilka två lag som får kvala för nytt kontrakt? Klart är att Husqvarna får lämna serien efter en säsong. Klart är också att Sundsvall och Hammarby har avgörandet i egna huvud och fötter då det gäller avancemang till Allsvenskan.

Kategori: Superettan

Sundsvall och Ljungskile vände

Ovisst in i det sista. Både i toppen och i botten. Så kan man beskriva Superettan när två omgångar återstår, plus tisdagens Hammarby-Östersund. Fyra lag fajtas i toppen om två allsvenska platser. Tre lag fajtas i botten för att undvika nedflyttning. Och så är det dramatiskt tätt kring det nedre kvalstrecket. Som sagt, ovisst var ordet.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter