Kategori: Superettan

Brommapojkarna åter en vinnare

Olof Mellbergs BP är tillbaka på rätt köl.

Samtidigt som Brommapojkarna tog sin första seger på fem matcher förlorade Dalkurd sin första match på 13 matcher. Därmed har Superettans två topplag 51 poäng var. Om en månad, tisdagen den 24 oktober, är det tänkt att BP ska spela seriefinal hemma mot Dalkurd. Eller kan Trelleborgs FF sätta käppar i hjulet?

Kategori: Superettan
Andrew Stadler befäste Dalkurds plats i toppen av Superettan med sitt övertidsmål mot Gefle. Nu är Dalkurd nära Allsvenskan.

Dalkurd och Trelleborg tunga vinnare i Superettan

Med sex omgångar kvar går Superettan in i ett ovisst och spännande skede. I toppen gjorde Dalkurd ett litet ryck som tabelletta tack vare sent segermål i Gävle samtidigt som Norrby överraskade mot Brommapojkarna och vann med matchens enda mål. I toppen befäste också Trelleborg sin tredjeplats tack vare 1-0 borta mot Öster samtidigt som man närmade sig BP.
På den nedre halvan byter lagen platser med varandra i kampen om kontrakt och/eller negativt kval. För formsvaga Åtvidaberg börjar dock räddningsplankorna försvinna...

Kategori: Superettan
Gefle tog sin tredje raka seger i Superettan, anförda av Bajram Ajeti, som gjorde två mål i 3-2-matchen mot Norrby.

Gefle på säker mark i Superettan

När tre av seriens topplag – Brommapojkarna, Trelleborg och Helsingborg - spelar på måndag och tisdag toppar Dalkurd tabellen, en poäng före BP. Om det är spännande i toppen är det minst lika ovisst på den nedre halvan där Gefle för första gången återfinns på rätt sida om det negativa kvalstrecket.
Detta efter en stark vändning hemma mot Norrby då 0-2 blev 3-2. Åtvidaberg är ny jumbo efter 0-1 mot Frej. Både Gefles och Frejs segermål kom på tilläggstid och båda lagen fick en spelare utvisad.

Kategori: Superettan

Trelleborg ny trea

Kristian Haynes TFF på väg upp

Efter Trelleborgs bortaseger mot Syrianska fick tränaren Patrick Winqvist frågan i Trelleborgs Allehanda:
"Hur förklarar man att Falkenberg vinner mot serieledaren Brommapojkarna med 5-1 borta för att sex dagar senare förlora med 4-0 hemma mot jumbon Gefle?"
Winqvist svarade: "Det är Superettan, där är inget som vanligt. Det visar att det inte finns några lätta matcher."
Trelleborg är ny trea på just Falkenbergs bekostnad och vinner Dalkurd tisdagens bortamatch i Helsingborg blir Borlänge-klubben ny tabelletta. I Superettan - där allt händer…

Kategori: Superettan
Dalkurd skuggar BP - nu endast en poäng bakom.

Dramatiken tätnar i Superettan

Det är inte ofta Brommapojkarna förlorar, men när tabellettan gjorde det hemma mot Falkenberg var det med besked, 1-5. Samtidigt vann Dalkurd som vanligt hemma på Domnarvsvallen vilket innebär att Borlängelaget nu bara är en poäng efter BP i tabelltoppen.

Bakom dessa giganter går kampen vidare om den allsvenska kvalplatsen för att inte tala om all dramatik som utspelar sig på den nedre halvan där det handlar om nya kontrakt. Nio omgångar återstår.

Kategori: Superettan
Brommapojkarna leder Superettan med tio omgångar kvar att spela.

Tio omgångar kvar i Superettan

Två tredjedelar av Superettan är spelade. Brommapojkarna toppar och står med ena benet i Allsvenskan. Dalkurd skuggar och har också skaffat sig ett tabelläge som tyder på allsvensk fotboll 2018.

Om den allsvenska kvalplatsen är det desto hårdare med Falkenberg, Helsingborg, Trelleborg, Öster och Degerfors som de hetaste kandidaterna. På den nedre halvan är det också mycket jämnt då det gäller vilka lag som tvingas åka ut direkt och kvala för att hänga kvar.

Kategori: Superettan
Trelleborgs Zoran Jovanovic

Trelleborg ny trea i Superettan

Oavgjort för topplagen Brommapojkarna och Dalkurd och totalt fem kryss i Superettans 19:e omgång. BP spelade 1-1 borta mot Varberg. Samma resultat för Dalkurd i Värnamo samt mellan Öster-Gefle och Degerfors-Falkenberg. Åtvidaberg-Örgryte blev 0-0.

Trelleborg hade målfest hemma mot Norrby och efter 5-1 är Skåneklubben ny trea. Omgångens mest uppseendeväckande resultat hämtar vi från Täby och Vikingavallen där Frej besegrade Helsingborg med 4-0.

Kategori: Superettan

Öster ny trea i Superettan

David Johannessons Öster är ny trea efter 2-0 hemma mot GAIS, tros 10 man större delen av matchen.

Efter 18 omgångar av Superettan håller Brommapojkarna och Dalkurd undan i toppen. Båda lagen vann mot Örgryte respektive Frej. Ny trea är Öster som besegrade GAIS, trots att man spelade med en man mindre i mer än 70 minuter. Före detta trean Helsingborg fick nöja sig med 0-0 hemma mot Åtvidaberg.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter