Kategori: Superettan
Halmstad vann och blev omgångens stora vinnare.

Halmstad omgångens stora vinnare

Nu är två tredjedelar spelade av Superettan. Omgångens stora vinnare blev tvåan Halmstads BK. Dels för att man själva besegrade Varberg i derbyt med 3-0, men också för att ettan Sirius förlorade och att trean AFC United och fyran Dalkurd kryssade.

Kategori: Superettan
Sirius leder nu Superettan med fem poäng före Halmstad.

Sirius ryckte i toppen

Sirius blev omgångens stora vinnare. Dels för att de besegrade Ljungskile borta med 2-0, men också för att toppkonkurrenterna Halmstad och Athletic FC United förlorade sina bortamatcher med 1-0 mot Dalkurd respektive Frej. Därmed ryckte Sirius i toppen.

På den nedre halvan möttes Degerfors och Assyriska i en sexpoängsmatch. Marcus de Bruin gjorde matchens enda mål och därmed skiljer det fem poäng till Degerfors fördel mot Assyriska på kvalplats.

Kategori: Superettan
Alexander Ruud Tveter med nytt mål för HBK.

Toppkvartett med segrar

Sju hemmasegrar, en oavgjord och totalt 21-3 i målskillnad i hemmalagens favör är ett sätt att sammanfatta Superettans 18:e omgång. Ett annat är att toppkvartetten Sirius, Halmstad, Athletic FC United och Dalkurd tog stabila segrar samt att bottenkvartetten Assyriska, Ljungskile, Syrianska och Ängelholm endast tog en poäng.

Kategori: Superettan
AFC United har fortsatt tätkänning efter 2-0 borta mot Varberg.

Topptrion tog full pott i 17:e omgången

Superettans 17:e omgång gick i topptrions tecken med segrar på bortaplan. Sirius vann i Ängelholm. Halmstad vann i Ljungskile. Athletic FC United vann i Varberg. Därmed ryckte trion i toppen.
I botten går det fortsatt tungt för Syrianska och hur framtiden ser ut för konkurshotade Ängelholm står skrivet i stjärnorna.

Kategori: Superettan
Alexander Ruud Tveters gjorde mål för Halmstad.

Två topplag vann - ett förlorade

Sirius och Halmstad inledde höstsäsongen med hemmasegrar, något som Athletic FC United inte kunde leva upp till och därmed passerade Halmstad just AFC i tabelltoppen.

Sirius vann omgångens målrikaste match hemma mot Assyriska med 5-3. Alexander Ruud Tveters mål räckte för att Halmstad skulle besegra nästjumbon Ängelholm medan Trelleborg tog säsongens andra bortaseger mot AFC United med 2-1.

Kategori: Superettan
Skyttekungen har bytt klubb. Oke Akpoveta har lämnat Frej för Dalkurd under uppehållet.

Återstart i Superettan

I helgen är det omstart i Superettan. Efter tre veckor utan tävlingsspel är det dags igen för de 16 klubbarna där några drömmer om Allsvenskan och där några hoppas på nytt kontrakt.
Det har hänt en hel del under uppehållet. Spelare har lämnat. Spelare har kommit. Ja, en klubb kommer till och med att både byta namn och stad…

Kategori: fogis.se

Nya regler inom fotbollen

Nya regler inom fotbollen FIFA genomförde förändringar i regelverket från den 1 juni, ändringar som tillämpats under EM-slutspelet. I Sverige införs förändringarna successivt från den 9 juli när Allsvenskan gör omstart, det berör även Damallsvenskan och Superettan från samma datum. I övriga nationella serier genomförs förändringarna inför säsongen 2017.
Kategori: Superettan
När Superettan går in i sommaruppehållet sitter Uppsalalaget i förarsätet och leder serien före Athletic FC United.

Sirius toppar Superettan över sommaren

Trender bröts och det skedde förändringar både i toppen och i botten när den femtonde omgången satte punkt för första halvan av Superettan. Sirius toppar tabellen efter att ha vänt 0-1 borta till 2-1 mot Assyriska. Athletic FC United är överraskande tvåa efter att utklassat förra ettan Halmstad med 4-1.Halmstad halkar därmed ner till tredjeplatsen.

I botten är det fortsatt tungt för Södertäljes Syrianska, sist, och Assyriska, på kvalplats. Degerfors och Ängelholm har heller det inte lätt. Nu väntar tre veckors tävlingspaus. Nästa omgång spelas den 23-25 juli.

Kategori: Superettan
Sead Haksabanovic gör mål för Halmstad i deras seger med 5-2.

Topplagen visar sin klass

De fyra topplagen tog poäng i Superettans 14:e omgång som blir komplett först på tisdag. Ettan Halmstad, som förlorade med 5-2 näst senast vann nu med samma siffor, medan nya tvåan Sirius vann med matchens enda mål hemma mot formsvaga jumbon Ängelholm. Trean Athletic FC United och fyran Dalkurd kryssade i Borlänge. För Södertäljes Assyriska och Syrianska blev det förluster. Örgryte besegrade Syrianska och bröt en negativ trend. Hemmastarka Trelleborg slog Assyriska.

Kategori: Superettan

Matchflytt i Superettan

Med anledning av att IFK Göteborg under gårdagen lottades till att spela hemma den 30 juni i kvalet till Europa League, har en arenakrock uppstått på Gamla Ullevi med matchen Örgryte – Åtvidaberg i omgång 15 av Superettan. Efter samtal med berörda parter har man kommit överens om att matchen flyttas till tisdagen den 2 augusti 19.00.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter