Kategori: Superettan

LSK och Giffarna tappade

När Ljungskille tappade poäng borta mot Sirius och Sundsvall förlorade borta mot Östersund öppnar det upp för att Superettan kan få en ny serieledare på söndagen då Hammarby tar emot Öster på hemmaplan. Seger med två mål och seriens publikdragare nummer ett går i serietopp. På den nedre halvan tog Degerfors och Landskrona viktiga segrar när den 16:e omgången sparkade igång.

Kategori: Superettan
Ljungskile fortsätter att vinna och passade på att åsamka Varberg första hemmaförlusten.

Litet ryck av Superettans topptrio

Ljungskile, Sundsvall och Hammarby vann och skakade av sig Värnamo, Varberg och Östersund i den täta toppen där Sirius är ny sexa, fyra poäng från en allsvensk kvalplats.
I den 14:e omgången blev det också sex poäng till Södertälje samtidigt som Öster bröt en negativ trend på sex raka utan vinst. För nykomlingen Husqvarna går det däremot brant utför.

Kategori: Superettan
Tor-Arne Fredheim har med knappa resurser tagit Ljungskile till täten i Superettan.

Ljungskile upp i topp

1997 och 2008 spelade Ljungskile i Allsvenskan. Nu toppar de Superettan. De gör det efter 5-1 hemma mot Syrianska, vilket var sjunde raka utan förlust, samtidigt som Sundsvall sensationellt förlorade hemma mot Sirius med 2-1 och Hammarby tidigare i veckan förlorat med 3-1 hemma mot GAIS.
Det är i Superettan det händer...

Kategori: Superettan
 Varbergs Thommie Persson firas efter 1-0 mot Sundsvall.

Superettan tätnar i toppen

Det blev Södertäljes omgång när både Syrianska och Assyriska vann. Det blev däremot inte grannstäderna Huskvarnas och Jönköpings omgång då båda lagen förlorade. Topplaget Sundsvall förlorade i Varberg, tvåan Hammarby tappade poäng i Östersund och därmed är Superettan sådär öppen och oviss som bara Superettan kan vara där det skiljer tre poäng mellan ettan och femman.

Kategori: Superettan
Amadiya Rennie och Kennedy Bakircioglü firar.

Topptrion vann

Topptrion Sundsvall, Hammarby och Värnamo hade en viktig sak gemensamt i den elfte omgången – de vann. Trion gjorde det på hemmaplan mot Syrianska, Landskrona och Husqvarna. I Sundsvalls 3-1-match gjordes samtliga mål på nick. I Hammarbys 4-0-match gjorde Kennedy Bakircioglü och Amadaiya Rennie två mål var och i Värnamos 1-0-match iklädde sig Benjamin Fadi matchhjältens roll.

Kategori: fogis.se

Analys av Superettans ekonomi 2013

Analysen av ekonomin i Superettan-klubbarna 2013 är nu klar. Intäkterna för reklam/sponsring och publikintäkter ökade jämfört med 2012, men totalt sett sjönk intäkterna med ca 2% till sammanlagt 364 miljoner kronor. Fem av 16 klubbar redovisade negativt eget kapital.
Visa fler nyheter
Visa alla nyheter