Kategori: Superettan

Värnamo-Varberg spelas i Borås på tisdag

Under gårdagen genomfördes en ny besiktning av Finnvedsvallen i Värnamo som då inte bedömdes som spelduglig till matchen Värnamo-Varberg i Superettan på måndag. Matchen kommer nu i stället spelas på föreningens reservarena Borås Arena. Då allsvensk match spelas där på måndag kommer matchen spelas på tisdag den 24 april klockan 19.00.

Kategori: Superettan
Falkenberg jublar efter segern mot GAIS.

Falkenberg i topp - Småland i botten

Falkenberg har fått en succéstart i Superettan med tre raka segrar. Den senaste kom borta mot GAIS, som därmed fick sin förlustnolla spräckt. Favorittippade Helsingborg har också full pott, liksom Örgryte. Nykomlingen Brage vet heller inte hur det känns att förlora efter seger borta mot Öster. Och apropå Småland - Jönköpings Södra och IFK Värnamo är fortfarande utan poäng.

Thylin: ÖIS och GAIS är på frammarsch

Det var flera år sedan något av göteborgslagen i Superettan kände en påtaglig optimism, men nu ser både den rödblå och grönsvarta delen av staden fram emot en intressant säsong.
ÖIS och GAIS är två slumrande klassiker som vaknat på rätt sida i år.

Kategori: Superettan
Drygt 8 000 kom till Olympia för Helsingborgs hemmapremiär mot Öster.

Helsingborg vann inför storpublik

Falkenberg och Örgryte är i topp efter två omgångar i Superettan med full pott. Helgens segrar togs mot Athletic Eskilstuna respektive Frej.
För Helsingborg och Halmstad, vars premiär blev uppskjuten, blev det också segrar mot Öster respektive Degerfors. Imponerande 8 124 åskådare fanns på Olympia i Helsingborg.

Kategori: Superettan
Edin Hamidovic sätter straffen som säkrade tre poäng till GAIS i premiären.

GAIS vände och vann

Mål på samtliga arenor utom Tunavallen när Superettan spelade av sin första omgång i påskhelgen. Jönköpings Jakob Orlov gjorde det allra första målet, men till ingen nytta då GAIS vände och vann med 2-1. Segrar också för Gefle och Falkenberg medan Frej-Norrby och Öster-Degerfors kryssade.

Kategori: Superettan
Ett klassiskt derby är tillbaka. HIF mot BoIS, som här 1992 när över 13.000 kom till Olympia.

Det lyser om årets Superettan

Superettans 19:e säsong står för dörren. 16 klubbar ska mötas över 30 omgångar. 16 klubbar med massor av erfarenhet, historik och framgångar.
Eller vad säjs om: 288 säsonger i Allsvenskan. 391 säsonger i Division 1. 92 säsonger i Superettan. Lägg därtill 29 svenska mästerskap och alla förstår att det lyser om årets Superettan.

Kategori: Superettan

Två förändringar i premiäromgången

Under gårdagen meddelades beslut från SvFF:s styrelse att möjliga matchflyttar i Allsvenskans och Superettans premiäromgångar kunde bli aktuellt på grund av den sena vintern. Nu står det klart att en match i Superettans premiäromgång, matchen Halmstads BK-Helsingborgs IF, har blivit uppskjuten. Dessutom har beslut tagits att matchen Östers IF-Degerfors IF kommer spelas i Borås.

Kategori: Allsvenskan

Möjliga matchflyttar i Allsvenskan och Superettan

På en framställan från Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) har SvFF:s styrelse i dag beslutat att ge klubbarna i Allsvenskan och Superettan möjlighet att skjuta upp de matcher som skulle ha spelats i de två första omgångarna. Det är den sena vintern och mycket besvärliga snöförhållanden som föranlett denna framställan från SEF.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter