Kategori: Superettan
Nikola Grubjesic, BP

Inte topplagens omgång

Brommapojkarna tog viktiga poäng genom sin andra derbyseger över Frej i Superettans 22:a omgång som inte gick i topplagens favör. Jönköping och Östersund förlorade. Sirius kryssade. På den nedre halvan fortsätter pånyttfödda Ängelholm att ta poäng, nu 2-1 i Värnamo. Noterbart är att två högerbackar steg fram som matchhjältar. Isa Desmir gjorde Assyriskas segermål mot GAIS. Eric Björkander gjorde Mjällbys segermål mot Östersund. Kommande helg är spelfri.

Kategori: Superettan

Topptrion stärker positionerna

J-Södras lagkapten Fredrik Fendrich låg bakom  3-0-segern mot Varberg.

Full pott för topptrion Jönköping, Östersund och Sirius i Superettans 21:a omgång. Tuffare då för de fyra lägst placerade – Frej, Utsikten, Brommapojkarna, Mjällby – som tillsammans tog två poäng.
Apropå poäng. Det är fortfarande 27 poäng att spela om, så fortfarande kan tabellen förändras.
Eller?

Kategori: Superettan
Aziz Corr Nyang låg bakom Assyriska vändning från 0-3 till 3-3 mot formstarka Ängelholm.

Årets mest målrika omgång i Superettan

Nu är 20 omgångar av Superettan avklarad. Nu återstår en tredjedel av serien. Nu börjar det dra ihop sig till det som ska sluta i upp- och nedflyttning. I toppen talar det mesta för Jönköping och Östersund. I botten är exallsvenska Brommapojkarna och Mjällby som ligger sämst till för nytt kontrakt. 20:e omgången då? Ja, trots måndagens 0-0 mellan Degerfors och Östersund gjordes det 28 mål. Tangerat den mest målrika omgången i årets upplaga av Superettan.

Kategori: Superettan
Tom Siwe gjorde ett av målen när Jönköping vann med 2-0 mot Assyriska och befäste serieledningen i Superettan.

Tiden talar för J-Södra och Östersund

Jönköping och Östersund tog full pott i den 19:e omgången och då lagen bakom inte vinner lika ofta talar tiden för att just Jönköping och Östersund spelar i Allsvenskan nästa år.
I botten har Mjällby och Ängelholm vaknat till liv och vilka lag som får lämna Superettan är därför en helt öppen affär.

Nsima Peter, tremålsskytt för Varberg mot Frej

Poängsuktande lag fick utdelning

Toppduon Jönköping och Östersund tappade båda poäng i omgång 18 där Varberg hade en rejäl urladdning (5-0) mot Frej och även Sirius vann i kampen om kvalplatsen upp.
Annars var det flera av lagen i den nedre regionen som fick vädra morgonluft. Mjällby vann äntligen, Ängelholm tog blytunga tre poäng mot BP och Athletic och Utsikten tog överraskande bortasegrar.

Kategori: Superettan
Jönköping Södra går vidare som tåget i toppen av Superettan.

Toppduon glider ifrån i Superettan

Jönköping och Östersund imponerade med storsegrar i Superettans 17:e omgång samtidigt som de jagande lagen tappade poäng. Vad kan hindra seriens överlägsna toppduo från att nå Allsvenskan? På den nedre halvan vann såväl Brommapojkarna som Ängelholm medan jumbon Mjällby noterade sin sjunde raka utan vinst.

Kategori: Superettan

Sirius på kvalplats till Allsvenskan

Efter segern mot Ängelholm ligger Sirius nu på kvalplats till Allsvenskan.

Jönköping och Östersund inledde höstsäsongen på bästa tänkbara sätt. De två främsta lagen vann sina matcher mot Ljungskile respektive Frej och håller de jagande lagen bakom sig. Sirius är ny trea tack vare full pott hemma mot Ängelholm sedan Degerfors spelat 1-1 hemma mot Värnamo. Exallsvenska Mjällby förlorade igen och har nu sju poäng upp till nytt kontrakt.

Kategori: Superettan
Tommy Thelin har mött 43 av de 50 klubbar som har spelat i Superettan under 2000-talet.

Thelin: "Tror inte på tur och otur"

När Superettan gör omstart efter några veckors uppehåll ligger Jönköping och Östersund på de två allsvenska platserna. Degerfors ligger trea.
15 matcher är spelade. Lika många återstår. Talar tabellen sanning?
- Ja, det tycker jag. Man har de poäng man förtjänar. Det där med tur och otur tror jag mindre på, svarar Jönköpings Södras lagkapten Tommy Thelin.

Kategori: Superettan

Degerfors på kvalplats under sommaruppehållet

Degerfors går in i sommarvilan på kvalplats till Allsvenskan.

Efter att de forna Allsvenska lagen Brommapojkarna och Mjällby gjort upp i bottenstriden under tisdagskvällen sätter Superettan punkt för vårsäsongen och går in i ett tre veckor långt uppehåll. Det är redan klart att Degerfors kommer att gå in i sommarvilan på en kvalplats till Allsvenskan. Jönköping Södra och Östersund huserar på direktplatserna tilll Sveriges högsta fotbollsserie.

Kategori: Superettan

BP tog första bortapoängen

Stefano Holmquist Vecchia gjorde ett succéinhopp och två mål när BP tog sin första bortaseger för säsongen.

Avgörande mål på övertid och nya segrar för topplagen Jönköping och Östersund var ingredienser i Superettans fjortonde omgång. Degerfors är ny trea efter att ha passerat Varberg, Sirius och Syrianska. Senast Degerfors spelade i Allsvenskan var 1997.
Senast Brommapojkarna och Mjällby spelade i Allsvenskan var 2014. Nu ligger de på nedflyttningsplats i Superettan och möts på tisdag i våromgångens sista match.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter