Kategori: Superettan

Matchflytt i Superettan

Med anledning av att IFK Göteborg under gårdagen lottades till att spela hemma den 30 juni i kvalet till Europa League, har en arenakrock uppstått på Gamla Ullevi med matchen Örgryte – Åtvidaberg i omgång 15 av Superettan. Efter samtal med berörda parter har man kommit överens om att matchen flyttas till tisdagen den 2 augusti 19.00.

Kategori: Superettan
Rawez Lawan firar målet som blev segermål för Dalkurd - som nu hakar på i toppen.

Sirius och Dalkurd utmanar HBK och AFC

Superettans 13:e omgång bjöd på dramatik. Och skrällar. Vem kunde tro att AFC United skulle förlora borta mot Värnamo med 2-0? Vem kunde tro att Halmstads BK skulle förlora borta mot Frej med 5-2? När då Dalkurd vann borta mot Örgryte med 1-0 och Sirius vann hemma mot Ljungskile med 3-1 tätnar det i toppen. För att inte tala om streckdramatiken i botten. Superettan är som vanligt – omöjlig att förutspå.

Kategori: Superettan
Dalkurds Peshraw Azizi tar en selfie med en supporter.

Poängdramatik i omgång 12

Jämnt i toppen. Jämnt i botten. Efter Superettans tolfte omgång leder fortfarande favoriten Halmstads BK på samma poäng som skrällen Athletic FC United. Lika jämnt är det i kampen om den allsvenska kvalplatsen där Sirius och Dalkurd har samma poäng. På den nedre halvan skiljer det tre poäng mellan tian Assyriska och jumbon Syrianska.

Kategori: Superettan
Andreas Bengtssons 2-0-boll på väg in mot Syrianska.

Fem-i-topp vann i elfte omgången

Topptrion Halmstad, Athletic FC United och Sirius vann i Superettans elfte omgång och ser därmed till att avstånden ner till Dalkurd och Varberg, två lag som också vann, är desamma.
Halmstad, som besegrade Syrianska med 2-0, har bara släppt in fyra mål. Imponerande! I den andra delen av tabellen ligger Ängelholm och Syrianska på nedflyttningsplats.

Kategori: Superettan

Superettan-uppdatering på torsdag

Superettan

Torsdag eftermiddag kommer Superettans spelprogram uppdateras med datum och avsparkstider för omgångarna 17-26.

Kategori: fogis.se

Nya regler inom fotbollen

Nya regler inom fotbollen FIFA genomför förändringar i regelverket från den 1 juni, ändringar som tillämpas direkt i EM-slutspelet. I Sverige införs förändringarna successivt från den 9 juli när Allsvenskan gör omstart, det berör även Damallsvenskan och Superettan från samma datum. I övriga nationella serier genomförs förändringarna inför säsongen 2017.
Kategori: Krönikor
Stefan Thylin skriver om Gais och Örgryte.

Thylin om GAIS och Örgryte

Halmstads BK leder Superettan och Athletic FC United är vårens överraskning, men jag vill här och nu uppmärksamma två av svensk fotbolls klassiska klubbar. Nämligen Gais och Örgryte IS. Två Sällskap som inte längre har tillträde till de finare salongerna, men som nu försöker hitta ett gångbart arbetssätt både på och utanför planen.

Kategori: Superettan
Halmstad vann på nytt och leder Superettan när en tredjedel har spelats.

Halmstad i topp efter en tredjedel

När 10 av 30 omgångar är spelade toppar favorittippade Halmstads BK Superettan. Detta efter 2-1 borta mot Örgryte i en match där HBK gjorde målen i första halvlek. Halmstad leder serien före sensationen Athletic FC United som kommer från 3-1 borta mot Syrianska där Mohamed Buya Turay svarade för ett hattrick. På allsvensk kvalplats ligger Sirius.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter