Kategori: Superettan
BP besegrade Norrby och är nu uppe i ledning av Superettan.

Nykomlingen BP upp i topp

Brommapojkarna visade redan i vårens cupspel att någonting stort var på gång och efter fyra omgångar toppar nykomlingen Superettan. BP är enda laget på tio poäng och är samtidigt enda laget som inte släppt in något mål. Senaste segern togs mot Norrby, 3-0.

Kategori: Superettan
Långt mellan målen i Superettan. Klart Richard Donkor och Falkenberg gladdes åt den sena kvitteringen mot Degerfors.

Målfattig tredjerunda

Superettans tredje omgång kan summeras med ett enda ord: målfattig. Tisdagens Värnamo-Brommapojkarna kan förstås ändra på summeringen, men endast 13 mål i påskens sju matcher är klar fakta. Nykomlingen Öster toppar och Åtvid är fortfarande utan poäng.

Kategori: Superettan
Pär Cederqvist  har redan gjort fyra mål för Värnamo som toppar Superettan med ful poäng och 9-2 i målskillnad efter två omgångar.

Värnamo, Degerfors och Öster i topp

Värnamo fick inte en enda röst på upptaktsträffen då det gällde att tippa Superettans segrare. Efter två omgångar toppar de tabellen. Värnamo imponerade borta mot Gefle (5-2) medan Öster, som heller inte någon trodde på som seriesegrare, följde upp premiärens 2-0 i Falkenberg med 2-1 hemma mot Syrianska. Full pott har också Degerfors.

Höjd säkerhetsnivå i omgång 2

Efter den oerhört tragiska händelsen igår eftermiddag i Sveriges huvudstad har vi inom Svensk fotboll beslutat att matcherna i Allsvenskan och Superettan ska genomföras, men med tät dialog med den lokala polismyndigheten. Likaså har vi beslutat att höja säkerhetsnivån inför matcherna i första hand för andra omgången.
Vi kommer även att hålla en tyst minut i samband med matcherna för hedra de drabbade.

Kategori: Superettan
Jesper Lange sätter HIF:s premiärmål.

Bra utdelning för Superettans nya

Det var stort publikintresse för första omgången och fem av seriens sex nya lag plockade poäng.
Skånederbyt Helsingborg-Trelleborg lockade 12.766 åskådare och hemmapubliken fick jubla högst då Jesper Langes sena mål räckte för seger i HIF:s första match någonsin i Superettan. För Falkenberg och Gefle, också nya från Allsvenskan, blev det blandad kompott. Gefle kryssade borta mot Frej (2-2) medan Falkenberg förlorade mot Öster hemma med 2-0. Öster är nya från div 1 och för de andra uppflyttade klubbarna blev det var sin poäng då BP kryssade borta mot Dalkurd (0-0) och Norrby kryssade hemma mot GAIS (2-2).

Kategori: Superettan

Anrika klubbar gör Superettan-debut

Norrbyjubel när avancemanget blev klart i höstas

I helgen är det premiär för Superettan 2017. Det är också debut för två nya klubbar i landets högsta serie. Två klubbar som lever lite i skilda världar.
Nedflyttade Helsingborgs IF och uppflyttade Norrby IF blir historiskt sett Superettans 52:a respektive 53:e klubb.

Kategori: Superettan

Dalkurd får förhandstipsen

Dalkurds Poya Asbaghi och Rawez Lawan vid måndagens upptaktsträff.

Vilket lag vinner Superettan 2017?
Dalkurd blev svaret på måndagens upptaktsträff när de 16 klubbarna mötte medierna.
- Jag är oberörd av favoritskapet utifrån. Jag känner större press internt då jag vet vad vi förväntar av oss själva, sa tränaren Poya Asbaghi.

Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Allsvenskan till Discovery

Svensk Elitfotboll (SEF) har tecknat ett tv-avtal med en ny samarbetspartner. Från och med 2020 kommer Allsvenskan att visas i Kanal 5, Eurosport och Eurosport Player. Avtalet mellan Discovery Networks Sweden och SEF gäller rättigheterna till Allsvenskan och Superettan från 2020 till 2025.

Inledningsomgångarna tidssatta

Datum och avsparkstid har nu fastställts i de inledande omgångarna av Allsvenskan och Superettan. I Allsvenskan fram till omgång 21 och i Superettan till omgång 17. Resterande omgångar fastställs i mitten av juni.

Kategori: Cuper & Serier
Kalmars Rasmus Elm i duell med MFF:s Magnus Wolf Eikrem säsongen 2016.

Spelprogram klara för Allsvenskan och Superettan 2017

Spelordningen för Allsvenskan och Superettan 2017 är klar. Huvuddatum för respektive omgång framgår av informationen nedan (pdf).
Speldag och avsparkstider för omgång 1-21 i Allsvenskan fastställs vid spelordningsmöte den 15 december. Motsvarande spelordningsmöte för Superettan kommer att hållas den 16 december.
Fastställda tider för båda serierna kommer att presenteras under vecka 51.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter