Kategori: Alla är olika - olika är bra Kategori: fogis.se

Hur når fotbollen fler tjejer med utländsk bakgrund?

Hur når fotbollen fler tjejer med utländsk bakgrund? I samband med SvFF:s mångfaldsarbete och seminarium i distrikten är det tydligt: fotbollen måste bli bättre på att nå nya målgrupper, inte minst på tjejsidan och även fler tjejer med utländsk bakgrund. - Vi har samlat in nödvändig fakta, vi startar nu med fortbildning i distrikten. Ambitionen är att de närmaste åren stödja föreningar och distrikt på olika sätt bland annat med detta, men även andra saker, säger Sevana Bergström, integrationssamordnare och ansvarig för mångfaldssatsningen "Alla är olika – olika är bra".
Kategori: Alla är olika - olika är bra
Foto: Privat.

Hammarby Jets, ett lag med spännvidd

Tomas Reinicke var varken spelare eller tränare. Men han hade en fotbollsintresserad son som inte tänkte låta vare sig hjärtfel eller skolios stoppa honom från att spela boll.
I dag, tolv år senare är både Tomas och Marcus fortfarande med i Hammarby Jets och har vunnit SM/Special Olympics två gånger de senaste tre åren i sin division.
– Det tog inte lång stund förrän jag inte kunde sitta still vid sidlinjen utan började flytta målburar och hämta bollar, säger Tomas Reinicke, en av lagets starkast sammanhållande krafter.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Alla är olika - Olika är bra

50 föreningar visar vägen för en öppen idrott

I dagarna delar Svenska Fotbollförbundet, Svenska Spel och ICA ut 2 miljoner kronor till 50 medlemsföreningar som sökt bidrag för det arbete de gör under parollen "Alla är olika - olika är bra".
– Våra medlemsföreningar gör varje dag en stor samhällsnytta inom en rad olika områden och det vill vi nu verkligen hylla. De gör ett sällsynt viktigt arbete, och vi gläder oss åt att kunna dela ut bidrag på samma nivå som 2016, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på SvFF.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Utbildning.

Välkommen till kostnadsfri utbildning

Välkomna till kostnadsfria utbildningar om "Idrott som motkraft till hedersrelaterad kontroll av unga" i Gävle och Bollnäs. Svenska Fotbollförbundets integrationssamordnare Sevana Bergström föreläser. I Gävle 3 oktober (anmälan senast 26/9) samt i Bollnäs 16 oktober (anmälan senast 9/10). Fullständig information i artikeln.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Blend Ali

Från Skäggetorp till landslaget

Blend Alis liv skulle kunna beskrivas som en framgångssaga. Men låt oss kalla det något annat. Det är ett ungt liv av kamp, mod, rädsla, glädje och kamratskap.
– Ingen är perfekt, ingen är felfri. Ibland måste man göra misstag för utan misstag lär man sig ingenting. För mig är en vinnare den som gör misstag, lär sig, tar risker och utvecklas. Det är jätteviktigt, säger han.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Fotbollen i Pride-paraden

Fotbollen i Pride-paraden

Svensk fotboll var representerade även i år när Pride-paraden gick genom Stockholm – för tjugonde gången.
– Ett maffigt och väldigt viktigt evenemang, och självklart ska vi vara med, sa herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson som var med och representerade fotbollen för andra året i rad.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter