Kategori: Alla är olika - olika är bra
Blend Ali

Från Skäggetorp till landslaget

Blend Alis liv skulle kunna beskrivas som en framgångssaga. Men låt oss kalla det något annat. Det är ett ungt liv av kamp, mod, rädsla, glädje och kamratskap.
– Ingen är perfekt, ingen är felfri. Ibland måste man göra misstag för utan misstag lär man sig ingenting. För mig är en vinnare den som gör misstag, lär sig, tar risker och utvecklas. Det är jätteviktigt, säger han.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Fotbollen i Pride-paraden

Fotbollen i Pride-paraden

Svensk fotboll var representerade även i år när Pride-paraden gick genom Stockholm – för tjugonde gången.
– Ett maffigt och väldigt viktigt evenemang, och självklart ska vi vara med, sa herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson som var med och representerade fotbollen för andra året i rad.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Jonas Berg är initiativtagare till Södertälje International Football Cup.

Jonas Berg brinner för fotboll och mångfald

Jonas Berg, 53 år, är uppvuxen i en anstaltsmiljö som format honom till en samhällsengagerad, framgångsrik entreprenör som vigt sitt liv åt att hjälpa andra.
– Bilar, båtar, bokslut, status och prestige är inte allt. Det ger mig inte lika stora kickar längre, värdet i arbetet med att bryta människors utanförskap ger mig mer och mer. Med relativt enkla medel kan jag hjälpa människor att förstå systemet de hamnat i.

Södertälje International Football Cup har blivit en arena för mångfald och integration men också en rejäl utmaning.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Horn/Hycklinge lagbild Foto: Lars-Göran Bexell

Horn/Hycklinge har blivit hett

För två år sedan såg Lotta Roos, ordförande i fotbollsföreningen Horn/Hycklinge IF, tre syrianska killar med en boll under armen i den lokala livsmedelsbutiken. Hon frågade om de ville vara med och spela boll.
– Jag tog kontakt med kommunens handläggare och nästa träning var killarna med och tränade, säger hon.
Så började det – och sen fortsatte det.

Kategori: Alla är olika - olika är bra
Shanga och Rogiero med spelare från AFK Linköping.

Locker Room Talk

Deras egna upplevelser gav dem idén, av Donald Trump fick de namnet.
Locker Room Talk är ett prisat företag startat av två unga killar som drivs av att förändra omklädningsrummens machokultur.
– Vi tycker det här är viktigt men vi var inte säkra på att klubbar och ledare ville ta till sig våra idéer, säger Shanga Aziz.

Kategori: Alla är olika - olika är bra

Janne Andersson med pokal hos BP

Förbundskapten Janne Andersson var tillsammans med UEFA Europa League-pokalen och besökte Brommapojkarna och deras Nattfoboll. Samarbetet var en del av Alla är olika - olika är bra och intresserade spelare fick möjlighet att både fotas med pokalen och prata med Janne Andersson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter