Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Örebros Omoh sänkte cupmästaren

Två drömmål sänkte svenska cupmästaren på Behrn Arena.

Och efter 2-1-segern mot Östersund är Örebro fortfarande obesegrat i allsvenskan.

Jag fick en bra träff, sade målskytten Michael Omoh.

Michael Omoh gjorde stor succé i Östersund när klubben tog klivet upp 2015, men han motsvarade inte förväntningarna i allsvenskan och lämnade därför för Örebro förra sommaren. Och på påskdagen var den pigge ytterbreddare ofin nog och sänkte sig förra klubb.

Örebro har nu inlett allsvenskan med hemmasegrar mot såväl Jönköpings Södra som Östersund och ett kryss borta mot nykomlingen AFC Eskilstuna.

Hemmalagets ytterback Sebastian Ring, som fick chansen från start och tackade för förtroendet med att göra eftermiddagens kanske snyggaste fullträff på Behrn Arena, tror att Örebro blir att räkna med i år.

Vi har visat att vi är ett starkt lag i år. Sätter vi defensiven kommer målen framåt också. Vi går för att vinna varje match. Vi är farliga i år.

Omoh öppnade

Efter drygt en halvtimme inledde Örebros Michael Omoh målskyttet då Östersunds anfallare Johan Bertilsson precis rensat undan på mållinjen. Ytterbreddaren Omoh, fick en drömträff på volley i höjd med straffområdeslinjen som ställde gästernas målvakt Aly Keita.

Efter första halvleken sade Michael Omoh till C More:

Vi visste att de skulle ha bollen, så vi behöver ha tålamod och vänta på deras misstag. Det har vi gjort bra hittills.

Och om målet:

Jag väntar på returen och jag var glad att den kom till min position. Jag fick en bra träff.

"Den satt bra"

Örebro började sedan andra halvleken piggt. Och ett nytt drömmål från hemmalaget skulle komma i den 57:e minuten. Efter en hörna hamnade bollen till sist hos Sebastian Ring som skruvade upp bollen snyggt i krysset.

Det är en hörna som kommer ut till Kennedy (Igboananike), han får upp blicken och ser mig utanför straffområdet. Det är inte så mycket att tveka på, jag går på mål med curlad bredsida, sade Ring och tillade med ett leende:

Det är inget fel när målen är snygga också, den satt bra.

När drygt en minut återstod av ordinarie tid reducerade Östersund, som på skärtorsdagen säkrade klubbens första titel efter storsegern i cupfinalen mot IFK Norrköping, då Brwa Nouri fick en bra träff och bollen letade sig in otagbart bakom målvakten Oscar Jansson. Men närmare än så kom alltså inte Östersund.

Upplagt av: TT