Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Fler allsvenska spelare hotade

För första gången har en allsvensk spelare slagit larm om att han utsatts för matchfixare.

Men det var inte första gången som allsvenska spelare hotats, uppger Dagens Nyheter.

Enligt DN har minst sex andra allsvenska fotbollsspelare varit drabbade.

Det är inte otroligt att antalet är större än så, säger en poliskälla till DN.

Under matchfixningsutredningar kring fall med IFK Värnamo, Syrianska FC och Kristianstad FF har utredarna insett att även allsvenska spelare kan vara inblandade på ett eller annat sätt. Ett av fallen upptäcktes i samband med att polisen spanade mot en hårt kriminellt belastad person. Efter en allsvensk match sökte matchfixaren upp spelaren i dennes hem.

Inga förundersökningar

Ytterligare minst en spelare i klubben misstänks ha varit inblandad i matchfixning, men lagets matcher hör inte till dem som blivit polisanmälda.

Det blev heller inte händelser som rör en annan tidigare allsvensk klubb. Minst två av klubbens spelare har varit utsatta för matchfixare. I en tredje klubb återfinns en spelare som själv tros tjäna stora pengar på att vara med och göra upp matcher.

Polisens misstankar om att allsvenska spelare utfört uppdrag åt matchfixare har dock inte varit tillräckligt starka för att en förundersökning ska inledas.

Allsvenska matcher fixats?

Det hemliga underrättelsematerial som DN tagit del av visar också att matchfixarna har koppling till några av Sverige mest ökända kriminella grupperingar, som finansierar matchfixarnas mutor och insatser med inkomster från andra brott.

En källa med god insyn i matchfixarnas nätverk bekräftar för DN uppgifterna om att en lång rad matcher i allsvenskan fixats.

På torsdagen ställdes den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och AIK in efter att en spelare i AIK utsatts för försök till matchfixning.

Upplagt av: TT