Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Billborn tog sista allsvenska tränarplatsen

Den allsvenska tränarkarusellen har snurrat färdigt.

Den sista lediga platsen gick till Stefan Billborn, som tar ett steg uppåt i Hammarbys organisation.

Jag vore rent ut sagt korkad om jag inte hoppade på möjligheten, säger 45-åringen.

Hammarby rekryterade sin nya huvudtränare från de egna leden. Stefan Billborn har varit i fotbollsklubben sedan 2015 och var förra säsongen assisterande tränare till Jakob Michelsen, som fick sparken i förra veckan.

I och med att Billborn tar över Stockholmsklubben ser det ut som om samtliga allsvenska lag har huvudtränarna på plats.

Det är klart att jag är stolt över att få uppdraget. Hammarby är en klubb med en enorm potential och jag ser en otrolig potential hos spelarna, säger han.

Billborn kom till Hammarby efter en säsong som huvudansvarig i Brommapojkarna. BP slutade under Billborns ledning sist i allsvenskan 2014, men han är inte rädd att ta det yttersta ansvaret igen.

Jag har inga problem med det, men det är inte det som driver mig. För mig är jobbet med fotbollen och gruppen viktigast, säger han.

Michelsen fick lämna Hammarby efter bara en säsong. Skälet var enligt sportchefen Jesper Jansson att Michelsen och klubbledningen inte hade samma syn på hur laget, truppen och spelet skulle utvecklas.

Jansson behövde inte titta långt efter ersättaren.

Vi förstod att vi hade den bästa i egna led. Stefan står för Hammarbys väg framåt, han är oerhört kompetent och den i Sverige som kanske har utvecklat flest elitspelare, säger sportchefen.

Upplagt av: TT