Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Malmö FF värvar Bachirou från Östersund

Malmö FF rustar för Champions League.

Mästarlaget köper loss mittfältaren Fouad Bachirou från Östersunds FK.

"Det känns väldigt spännande", säger 27-åringen.

Kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2021, skriver MFF i ett pressmeddelande.

"Det är en spelare som varit väldigt bra i allsvenskan och dessutom visat att han håller i internationellt spel. Han är en bolltrygg och intelligent mittfältare som jobbar hårt på planen. Vi är väldigt nöjda med att ha knutit honom till oss", säger sportchefen Daniel Andersson.

Bachirou, som spelar för ögruppen Komorernas landslag, var en av nyckelspelarna när Östersund vann Svenska cupen och tog sig vidare i Europa League.

"Det känns väldigt spännande att vara här. Jag vill pröva mig själv på högsta möjliga nivå och i Sverige är det MFF som kan erbjuda mig den utmaningen. Jag ser fram emot atmosfären och de stora matcherna. Men framför allt vill jag vinna titlar och försöka nå Champions League", säger Bachirou.

Mittfältaren tackar sin förra klubb ÖFK.

"Det är klart att det känns lite vemodigt då man tänker på att lämna alla som varit så vänliga emot mig", säger Bachirou, som därmed missar Europa League-slutspel mot engelska storklubben Arsenal, till Östersunds webbplats.

"Det kan jag ärligt säga att det känns lite jobbigt. Men jag hoppas få spela stora matcher med Malmö framöver."

Bachirou är den tredje spelaren som MFF värvar från allsvenska konkurrenter i vinter. Sedan tidigare hämtas Egzon Binaku från Häcken och Eric Larsson från Gif Sundsvall. Klubben har även värvat Arnór Ingvi Traustason, före detta IFK Norrköping, från österrikiska Rapid Wien.

Upplagt av: TT