Kategori: Krönikor

Thylin om Malmös guld och Sveriges playoff

Thylin tycker till

Att Malmö FF är Sveriges bästa fotbollslag visste vi redan före säsongen och nu kan vi officiellt gratulera MFF och Magnus Pehrsson till SM-guldet, trots att tre omgångar återstår.
Att Sverige skulle bli tvåa i sin grupp visste vi inte när kvalet inleddes i fjol, men om en månad kan Janne Andersson förhoppningsvis börja planera en resa till Ryssland. Italien, en mardröm? Nej, en spännande utmaning.

Kategori: Krönikor

Thylin: "Utrymmet för lagbyggare begränsas"

Thylin tycker till

Det är paradoxalt: tränarnas makt minskar, men de får ta ett allt större ansvar för resultaten.
Tre förluster i rad? Sparka tränaren! Många betraktar det som ett bevis på handlingskraft, men jag tycker att utvecklingen är oroande.
Dagens elitfotboll präglas av cynism, egoism och kortsiktigt tänkande.

Kategori: Krönikor
Stefan Thylin tippade AIK i Allsvenskan innan säsongen och ser ingen anledning till att revidera det - särskilt inte med tanke på rutinen som finns.

Thylin: Slutar AIK bakom MFF i Allsvenskan?

Vilka blir tvåa? Kan någon i bottentrion hota lagen ovanför i tabellen? Se där ett par intressanta frågor nu när drygt halva säsongen är avverkad.
Vi hoppas att Östersund och AIK fortsätter att vinna i Europa. Vi vet att Malmö FF blir mästare. Väl?

Reine Almqvist, Jan Lill-Damma Mattsson och Mats Lilienberg - tre av de relativt få spelare som vunnit skytteligan mer än en gång.

Thylin: "Var finns Allsvenskans skyttekung?"

Det måste inte vara han som avgör matcherna. Ett lag kan bevisligen bli mästare utan att ha tillgång till en sådan spelartyp.
Men frågan är ändå intressant och aktuell: var finns Allsvenskans skyttekung?

Kategori: Krönikor

Thylin summerar vårsäsongen

Thylin tycker till

Malmö FF har inte någon av Allsvenskans bästa målskyttar. MFF har inte heller någon representant i toppen av assistligan.
Serieledarna har däremot ett 20-tal riktigt bra fotbollsspelare och en förmåga att avgöra matcher i slutminuterna, om vi nu bortser från förlusten mot IFK Norrköping.
Malmö FF är favoriten som höll.

Kan Malmö FF slå sig själva, det frågar sig krönikören Stefan Thylin.

Thylin: Inte kan väl MFF bli bäst någonsin?

Malmö FF har inte vunnit Allsvenskan ännu, men många undrar redan: vem blir tvåa – och hur många poäng tar mästarna?
Ingen blir chockad om MFF spelar hem guldet, men jag tror inte att årets lag kan slå klubbrekordet. Det är nämligen oslagbart. Väl?

Kategori: Krönikor
Kingsley Sarfo i match mot Norrköping.

Thylin om framstående ungdomar

Vi får inte se dem i Allsvenskan tillräckligt länge, men vi kan förhoppningsvis glädjas åt deras företagsamhet några månader till. Jag tänker på ungdomarna som sätter sin prägel på vår högsta serie, spelare som Kingsley Sarfo, Sead Haksabanovic och Pawel Cibicki. Hoppas att de hamnar i rätt miljöer när, inte om, de flyttar utomlands.

Thylin: Allsvenskan fortfarande oförutsägbar

Kan något lag hota MFF nästa år?

Kan något lag hota Malmö FF nästa år? I dag svarar de flesta av oss nej, men kom ihåg att vi ställde samma fråga inför säsongen 2015 – och då blev IFK Norrköping mästare.
Allsvenskan är fortfarande en oförutsägbar serie.

Kategori: Krönikor
Fredrik Olssons Halmstad kan bli en tuff nöt att knäcka i det allsvenska kvalet.

Thylin: "HBK är ingen önskemotståndare"

Sirius, Athletic – och Halmstad? Allsvenskan kan få tre nykomlingar nästa år. Visserligen har bara tre klubbar lyckats kvala sig upp i högsta serien under detta millennium, men en av dem är just Halmstad.
HBK är ingen önskemotståndare för vare sig Helsingborg eller Gefle.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter