Kategori: Krönikor

Thylin summerar vårsäsongen

Thylin tycker till

Malmö FF har inte någon av Allsvenskans bästa målskyttar. MFF har inte heller någon representant i toppen av assistligan.
Serieledarna har däremot ett 20-tal riktigt bra fotbollsspelare och en förmåga att avgöra matcher i slutminuterna, om vi nu bortser från förlusten mot IFK Norrköping.
Malmö FF är favoriten som höll.

Kan Malmö FF slå sig själva, det frågar sig krönikören Stefan Thylin.

Thylin: Inte kan väl MFF bli bäst någonsin?

Malmö FF har inte vunnit Allsvenskan ännu, men många undrar redan: vem blir tvåa – och hur många poäng tar mästarna?
Ingen blir chockad om MFF spelar hem guldet, men jag tror inte att årets lag kan slå klubbrekordet. Det är nämligen oslagbart. Väl?

Kategori: Krönikor
Kingsley Sarfo i match mot Norrköping.

Thylin om framstående ungdomar

Vi får inte se dem i Allsvenskan tillräckligt länge, men vi kan förhoppningsvis glädjas åt deras företagsamhet några månader till. Jag tänker på ungdomarna som sätter sin prägel på vår högsta serie, spelare som Kingsley Sarfo, Sead Haksabanovic och Pawel Cibicki. Hoppas att de hamnar i rätt miljöer när, inte om, de flyttar utomlands.

Thylin: Allsvenskan fortfarande oförutsägbar

Kan något lag hota MFF nästa år?

Kan något lag hota Malmö FF nästa år? I dag svarar de flesta av oss nej, men kom ihåg att vi ställde samma fråga inför säsongen 2015 – och då blev IFK Norrköping mästare.
Allsvenskan är fortfarande en oförutsägbar serie.

Kategori: Krönikor
Fredrik Olssons Halmstad kan bli en tuff nöt att knäcka i det allsvenska kvalet.

Thylin: "HBK är ingen önskemotståndare"

Sirius, Athletic – och Halmstad? Allsvenskan kan få tre nykomlingar nästa år. Visserligen har bara tre klubbar lyckats kvala sig upp i högsta serien under detta millennium, men en av dem är just Halmstad.
HBK är ingen önskemotståndare för vare sig Helsingborg eller Gefle.

Kategori: Krönikor
Malmö FF är på väg mot tredje guldet på fyra år.

Thylin: "I år är svaret Malmö FF"

Malmö FF är inte bäst i Sverige tack vare någon miljardär från Förenade Arabemiraten, Kina eller Ryssland. MFF har skapat sina resurser genom att nå framgångar i Europa och sedan använda pengarna på ett förnuftigt sätt.
Spelare och tränare kommer och går, men nästa vecka kan klubben fira sitt tredje SM-guld på fyra år.

Kategori: Krönikor

Thylin om det nya landslaget

Stefan Thylins tankar om det nya landslaget

Stefan Thylin om Janne Anderssons nya lagbygge, om att MFF fortfarande är lika stora guldfavoriter som inför den allsvenska premiären i våras och om förhoppningen att IFK Göteborg ska kunna stå emot en azerisk anstormning.

Hur påverkas klubbar av tuffa spelscheman? Det resonerar Stefan Thylin kring i sin senaste krönika.

Thylin om Blåvitt och tuffa spelscheman

På 80- och 90-talet nådde IFK Göteborg stora framgångar ute i Europa, med UEFA-cupvinsterna 1982 och 87 som höjdpunkter. Förutsättningarna har ändrats radikalt sedan dess, men nu är Blåvitt på väg att bli ett internationellt lag igen.
Qarabag från Azerbajdzjan om ett par veckor och sedan förhoppningsvis gruppspel i Europa League. Hemma bra, men borta bäst även i fortsättningen?

Kategori: Krönikor

Thylin: "Det finns inga magiska tricks"

Thylin tycker till...

1-1 var inget oväntat resultat, inget fiasko. Det märkliga var att Sverige överraskades av att Irland spelade som Irland.
Nu måste våra spelare redan från första minuten vara beredda på att Italien spelar som Italien. Annars kan den här blågula EM-sommaren ta slut innan den börjat.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter