Fyra seminarier om mångfald

SvFF arrangerar inom kort fyra konferenser om social inkludering, mångfald och jämställdhet genom fotboll. Den första äger rum på tisdag (21/2) i Sundsvall och övriga följer sedan i Skellefteå, Växjö och Stockholm.

Syftet med konferenserna är att visa på vad fotbollen kan göra för social inkludering, lyfta fram goda exempel, samt diskutera vilket stöd fotbollen och idrotten kan få från samhället i de här frågorna

Ur programinnehållet: Grundläggande föreläsning om hedersförtryck och våld - hur det påverkar ungdomars vardag, Ronjabollen och Ronjamodellen - hur det fungerar i praktiken och i idrottsrörelsen. Föreläsare är Sevana Bergström, grundare av projektet Ronjabollen och ny integrationssamordnare på SvFF.

Ca kl 14.30 kommer tre föreningar uppmärksammas för sitt arbete inom ramen för projektet "Alla är olika - olika är bra": Gottne IF, arbetar brett med integrations- och hbtq-frågor, Härnösands FF, skapar mötesplatser, bla fotbollsfrids för nyanlända, IFK Timrå, lag för funktionsnedsatta och ensamkommande.

Rapport från konferenserna kommer här på hemsidan.