Mångfaldsprojektet uppmärksammas med kaptensbindlar av landslagen

I kväll bär svenska damlandslagets lagkapten en kaptensbindel med texten "Alla är olika - olika är bra". På lördag kommer även U21-landslagets kapten göra likadant mot Danmark i Helsingborg och i samband med bortamötet mot Norge 13 juni kommer också herrlandslagets dito göra samma sak.

För att markera mångfaldsprojektet "Alla är olika - olika är bra" kommer alltså damlandslaget, U21-landslaget och herrlandslaget att bära kaptensbindlar med budskapet under landskampsveckan.

- Vi vill med lagkaptensbindlarna visa upp SvFF:s samlade och strategiska mångfaldsprojekt sedan snart två år. Det representerar fotbollen och föreningarnas arbete med mångfald, integration, jämställdhet, samt ökad acceptans för funktionsnedsatta- och hbtq-personer. Vi vill visa att alla är välkomna och lika viktiga i vår fotboll - idag och imorgon och i framtiden - med ett aktivt arbete som är långsiktigt, säger Sevana Bergström projektledare för "Alla är olika - olika är bra".

USA kommer ha regnbågsfärger i sin speldräkt ikväll, Danmarks lagkapten kommer ha lagkaptensbindel i regnbågsfärger (som deras A-landslag och Tyskland hade i veckan när de möttes).

I morgondagens VM-kvalmatch mot Frankrike är det inte tillåtet enligt FIFA:s regelverk. Flertalet föreningar, upp till och med division 1, som erhöll medel från "Alla är olika" 2016spelar med just dessa kaptensbindlar som de har fått från SvFF.