Fotbollen i Pride-paraden

Svensk fotboll var representerade även i år när Pride-paraden gick genom Stockholm – för tjugonde gången.
– Ett maffigt och väldigt viktigt evenemang, och självklart ska vi vara med, sa herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson som var med och representerade fotbollen för andra året i rad.

Cirka 200 ekipage gick i tåget, upp mot 50.000 tror bedömare deltog och upp mot en halv miljon åskådare följde paraden längs vägen. Från fotbollen var även generalsekreteraren Håkan Sjöstrand på plats och fotbollsföreträdarna hade tröjor med "alla är olika – olika är bra" på bröstet.
- Det markerar fotbollens viktiga arbete för ökad mångfald, jämställdhet och acceptans för alla, säger Håkan.

Annika Grälls, ordförande i Elitfotboll Dam (EFD) och med i förbundsstyrelsen, Calle Stjerna, Svensk Elitfotboll, Victoria Sandell Svensson, som arbetar både på EFD och SvFF, Linda Wijkström, generalsekreterare EFD samt Östersunds FK som är hbtq-certifierad klubb, var med på Sportbladets lastbil under den cirka tre timmar långa färden genom centrala Stockholm, i kärlekens tecken.