Fördel Gefle efter viktigt mål av Orlov

Gefle vann med 1-0 på Norrporten Arena i Sundsvall, och har tack vare Jakob Orlovs mål nu matchboll i det allsvenska kvalet. Retur på Strömvallen på söndag, avspark 17.30.

Snö och kraftig blåst tvingade hemmalaget GIF Sundsvall till en rejäl insats för att få plan och läktare i ordning för spel. Vädret satte viss prägel på matchen, och som väntat blev Norrlands-mötet en fysisk och relativt jämn historia.

- Jämnt i första halvlek, i andra är dom lite bättre. Dom är kompakta och jobbar knallhårt i varenda situation. Vi fick inte in tillräckligt med folk i boxen, och blev lite omständiga. Men vi ska ändra det här till söndagsmatchen, sade GIF Sundsvalls tränare Sören Åkeby till TV4 Sport.

Matchens enda mål kom i början av andra halvlek. Mikael Dahlberg tunnlade GIF Sundsvalls målvakt Tommy Naurin med ett avslut från snäv vinkel, bollen tog dock i stolpen och rätt ut till en framstormande Jakob Orlov som kunde raka in returen.

- Givetvis en tuff drabbning, och svårspelat väder. Men vi gör det vi ska och vinner, sade Gefle IF:s målskytt Jakob Orlov till TV4 Sport.

GIF Sundsvall är nu piskat att vinna returen på söndag om man vill ta den allsvenska platsen ifrån Gefle IF. Även returen sänds direkt i TV4 Sport, avspark 17.30.