Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Allsvenskan till Discovery

Svensk Elitfotboll (SEF) har tecknat ett tv-avtal med en ny samarbetspartner. Från och med 2020 kommer Allsvenskan att visas i Kanal 5, Eurosport och Eurosport Player. Avtalet mellan Discovery Networks Sweden och SEF gäller rättigheterna till Allsvenskan och Superettan från 2020 till 2025.

"Vi har genomfört en grundlig, öppen och transparent process där alla intresserade budgivare fått chansen, och de har verkligen arbetat proffsigt med sina respektive anbud vilket vi är mycket tacksamma för. I värderingen av inkomna bud har vi valt Discovery Networks Sweden, som både totalt sett och i alla delar visade upp det bästa anbudet. Därför väljer vi att göra ett historiskt skifte från och med säsongen 2020 och ser fram emot det nya samarbetet med Discovery", säger Mats Enquist, generalsekreterare i SEF, i ett pressmeddelande.

Sändningsrättigheterna har sedan 1997 tillhört C More, tidigare Canal Plus. Men i kampen om det nya avtalet är det alltså Discovery, som redan i dag har rättigheterna till VM-kvalet och U21-EM i sommar, som dragit det längsta strået.

"Det här är ett historiskt avtal och en milstolpe i vår satsning på Eurosport och visar tydligt vår ambition att satsa på lokalt, relevant och exklusivt innehåll. Vi är glada över att få arbeta tillsammans med elitklubbarna från 2020 och göra fotbollen mer tillgänglig för alla", säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden.

Enligt Aftonbladet landade prislappen på cirka 540 miljoner per år under de sex år som man avtalat om. Det innebär en fördubbling av det nuvarande avtalet, där TV4-gruppen/C More betalar 245 miljoner för rättigheterna.

Upplagt av: TT