Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Andersson bröt Norrköpings svit

Sebastian Andersson avgjorde för IFK Norrköping mot BK Häcken.

Sebastian Andersson nickade till sig huvudrollen mot Häcken. Hans 2-1-mål innebar ett trendbrott som tar IFK Norrköping ur sin svacka.
- Jag avgjorde här förra året också, det börjar bli en trevlig tradition, säger han efteråt.

Linus Wahlqvist slog inlägget och Andersson smög sig till en bra position vid bortre stolpen, bakom sin bevakare. Norrköpingsanfallaren tryckte in segermålet från nära håll och fixade mer än bara tre poäng till sitt lag.

- Otroligt skönt. Det betyder mycket för oss, säger han.

Ja, för Peking har befunnit sig i en formsvacka. Det pratade både Sebastian Andersson och tränaren Jens Gustafsson om. Efter premiärsegern mot Hammarby blev det tre förluster i rad - inräknat cupfinalen som Östersund vann.

- Vi är väldigt glada med tanke på var vi har varit den senaste tiden. Det har varit en tung tid med några förluster och att då åka hit och vinna mot ett så bra motstånd är vi såklart nöjda med, säger Jens Gustafsson.

Första nollpoängaren

Häcken, som inte heller hade imponerat fram till söndagens match, började bäst, men tappade efter sitt ledningsmål (Kamara i 22:a minuten). Förlusten mot Norrköping var lagets första i allsvenskan den här säsongen.

- Det är tråkigt att vi gör en så dålig andra halvlek. Speciellt första 35. Vi är förskräckligt dåliga. Deras tidiga mål i andra halvlek påverkade oss väldigt negativt, säger Häckentränaren Mikael Stahre och fortsätter:

- Vi var energilösa. Det enda positiva var slutforceringen i andra halvlek. Resten åker rätt ner i papperskorgen.

Grinigt i matchen

Det var en tuff match. Domaren Mohammed Al-Hakim kallade till sig spelare från båda lagen för att lugna ner läget. Han delade ut några kort också: tre till Häcken och fyra till Norrköping.

- Vi har pratat om att vi har saknat en del i närkamperna, att vi har varit lite för tama. Men i dag small det rejält, säger Sebastian Andersson.

På onsdag spelar Häcken borta mot Örebro medan en match mellan köpingar väntar IFK Norrköping, som tar emot Jönköping på torsdag.

- Vi får gå hem och analysera. Attityden och inställningen har varit bra tidigare i år, men i dag var vi, som sagt, energilösa. Då förlorar vi, säger Mikael Stahre.

Upplagt av: TT