Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Norrköping höll undan till seger

Filip Dagerstål jublar efter sitt och Norrköpings 2-0-mål.

Topplag igen eller ett mellanår någonstans i den allsvenska mittens rike? Experterna har spretat i sina tips.
Det gjorde även IFK Norrköping i premiären. Starka första 45 minuter följdes av 45 betydligt sämre. Men det räckte till 2-1 mot Hammarby.
- Det var inte acceptabelt hur vi avslutade matchen, säger managern Jens Gustafsson.

Första halvlek: Norrköping spelade ut, styrde och ställde och kunde ha gjort fler än två mål mot ett Hammarby som var vilset och inte hängde med.
Andra halvlek: Hammarby tog för sig mer och mer och var som starkast med en man mindre på planen.

- Det är väldigt bra att vi vinner en premiär men jag tycker att vi se kritiskt på hur vi beter oss efter Hammarbys utvisning (Serge-Junior Martinsson Ngouali i 77:e), säger Gustafsson.

Med facit i hand kunde Norrköping vara tacksamt för effektiviteten före pausen. Grunden till segern lade Sebastian Andersson. Den hårt arbetande anfallaren inledde den allsvenska säsongen 2017 på samma sätt som han avslutade spelåret 2016.
Med att göra det han ska - mål.

Andersson nickade in säsongens första mål på Östgötaporten. Martinsson Ngouali tappade markeringen på Andersson och nicken på Nicklas Bärkroths hörna var perfekt.

Dagerstål ovan målskytt

Filip Dagerstål har inte spelat elitfotboll någon annanstans än i Norrköping och det här med att göra mål tillhör ovanligheterna. Det andra allsvenska i karriären var desto vackrare.
20-åringen, som spelat lite varstans i försvaret men i år spelats in på det centrala mittfältet med Daniel Sjölund, fick lägga bollen tillrätta och pricka in 2-0 från distans.

- Linus (lagkompisen Wahlqvist) säger att jag skjuter lösast i allsvenskan. Nu kunde jag svara honom hur jag skjuter, säger Dagerstål och skrattar.
- Det var otroligt skönt att vinna premiären inför hemmapubliken, men vi avslutade inte bra. Varför det blev så får vi titta på, säger han.

Bättre Bajen i andra

Jiloan Hamad var stark i den allsvenska debuten för Hammarby, men det var för mycket spridda skurar över offensiven och för svajigt i defensiven före pausen. Bättringen i andra halvlek var rejäl. Kennedy Bakircioglu och Birkir Mar Sævarsson hade utmärkta lägen att ge matchen nerv.

Märkligt nog hårdnade Hammarbys tryck efter Martinsson Ngouali frilägesutvisning (slet ned Kalle Holmberg). Då radade Hammarby upp chanser.
Men inhopparen Romulos reducering kom för sent, på tilläggstid.

- Vi visade bra moral i andra halvlek, vi kunde ha fått en poäng och det finns en hel del att ta med sig från den här matchen. Trots att vi var en man mindre hade vi chanser till kvittering, men vår första halvlek var för dålig. Vi gav bort för mycket och var inte tillräckligt aggressiva. Vi gav ett bra lag som Norrköping för mycket utrymme, säger tränaren Jakob Michelsen.

Upplagt av: TT