Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Paulsen ledde Hammarby till seger

Hammarby jublar.

Två mål och en assist. Bjørn Paulsen låg bakom det mesta när Hammarby tog säsongens första hemmaseger, 4-0 mot AFC Eskilstuna.

- Jag spelade inte ens speciellt bra, jag kan bättre, sade dansken efteråt.

Hammarby hade svårt att komma igenom gästande AFC Eskilstunas tajta försvar i den första halvleken. Bjørn Paulsen hade ett bra läge att öppna matchen, men Tim Erlandsson räddade och det var mållöst i paus.

Men i den andra lossnade det - för Hammarby i helhet, och för Bjørn Paulsen i synnerhet. I den 46:e minuten damp bollen ner framför fötterna på dansken, och han sköt enkelt in 1-0.

Raskaj utvisad

20 minuter senare spelade han fram till Pa Dibba i en fin Hammarby-omställning, startad av Jiloan Hamad. Dibba rullade in 2-0 vilket var hans andra mål för säsongen. I samma veva fick Eskilstunas Anel Raskaj sitt andra gula kort och matchen var i princip klar. Det var däremot inte Paulsen.

I den 78:e minuten tog han ner ett inlägg från vänster och sköt in 3-0 - sitt tredje allsvenska mål.

- Jag spelade inte ens särskilt bra, men jag är nöjd över mina mål och min assist, sade Paulsen i C More.

Inte Messi eller Iniesta

Dansken, som plockades in som mittback - om än med tanken att kunna spela på andra positioner - har flyttats upp i banan. Det verkar vara rätt beslut. 25-åringen var inblandad i det mesta offensivt och vann så gott som varje duell han gav sig in i.

- Bjørn är alltid inblandad i otroligt mycket som händer. Det är därför vi tog in honom, han kan spela överallt - vi har inte den största truppen i världen. Allt är inte alltid vackert, han är inte Messi eller Iniesta, men han får saker gjorda, sade Bajen-tränaren Jakob Michelsen, som var nöjd över att laget inte förlorat sedan premiären.

I uppgivet tillstånd fick Eskilstuna se ännu ett Hammarbymål när Arnór Smárason sköt in 4-0 på tilläggstid. Nykomlingen, som mot Hammarby åkte på andra raka förlusten, väntar fortfarande på sin första allsvenska seger.

Senaste nytt: Allsvenskan

Upplagt av: TT