Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Prickfri insats av Häcken gav bara 0-0

Inför allsvenska starten pratades det om att Häcken har seriens bäst offensiv. Men efter fem omgångar är laget uppe i tre 0-0-matcher.

- I dag är det bara att stoppa bollen i mål, annars är det mer eller mindre en prickfri insats, säger Häckens tränare Mikael Stahre efter den mållösa bortamatchen mot Örebro.

Det tippade topplaget har inte bara måltorka - utan också endast en seger hittills, borta mot Sundsvall i den tredje omgången.

- Ser man till resultaten i varje omgång så är det snorjämnt. Men vi kan inte säga att vi är nöjda. Det här bevisar att allsvenskan är oerhört jämn, så man måste vara ödmjuk inför varje match och för varje poäng. Men med lite flyt hade vi kunnat ha några poäng fler, säger Stahre.

Det var andra gången den här våren som Häcken kom till Närkeslättens konstgräs. Lagen möttes i Svenska cupens gruppspel i början av mars, och även den matchen slutade oavgjord.

På onsdagskvällen saknade Hisingelaget bland andra skadade Jasmin Sudic och Alexander Farnerud samt avstängde Paulinho. Och ÖSK fick klara sig utan tränaren Alexander Axén som blivit sjuk. Axel Kjäll hade i stället huvudansvaret på tränarbänken.

Inte besviken

Trots Häckens offensiva avbräck visade Hisingelaget upp en pigg offensiv och hade totalt hela 27 avslut på mål. Förre Örebroanfallaren Alhassan "Crespo" Kamara låg bakom en hel del framåt.

Men varför sitter inte bollen?
- I dag är det en kombination av skärpa och kvalité som saknas. Men det är omöjligt att jag kan vara besviken efter en sån här bra insats, säger Mikael Stahre.

Har du varit med om att ditt lag skjutit 27 skott - men gjort noll mål?
- Nä, det har jag nog aldrig.

Jansson storspelade

Närmast nätkänning var ändå ÖSK-anfallaren Nahir Besara när han tryckte i väg ett lurigt distansskott som målvakten Peter Abrahamsson precis lyckades styra undan efter 25 minuter.

Några minuter senare klippte Häckens mittfältare Nasiru Mohammed till när han blev fri - men ÖSK-målvakten Oscar Jansson visade fina reflexer. Därefter radade hete Kamara upp målchanser framför Jansson.

"Crespo" och hans Häcken fortsatte att skapa farliga lägen direkt efter pausen - samtidigt som Jansson storspelade i hemmamålet. Bollen ville inte in i mål den här kvällen.

- Fast det är en väldigt bra match från vår sida. Vi skapar massor med målchanser och följer vår idé och visar god attityd. Jag är mer nöjd än besviken även om vi inte vinner matchen, säger Mikael Stahre.

Senaste nytt: Allsvenskan

Upplagt av: TT