Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Oavgjort i allsvenska premiären

Över 32.000 såg den oavgjorda premiären.

Vilja, kamp och storpublik. Men ingen segrare. IFK Göteborg tog en tidig ledning inför de drygt 32.000 åskådarna på Ullevi. Men Malmö FF kom tillbaka och lyckades rädda 1-1 i den allsvenska premiären.

Två fasta situationer blev behållningen rent målmässigt.

Först IFK Göteborgs-hörnan som gav Mikael Boman chansen att göra första målet i årets allsvenska. Sedan Malmö-hörnan och Pawel Cibickis kvittering.

En publikfest blev den allsvenska premiären ändå, inför 32.129 åskådare på Ullevi. Matchen blev en underhållande start på årets allsvenska fotbollssäsong, även om den inte gav några direkta svar på riktigt var de båda storklubbarna står i år.

Tidig chans

Det var IFK Göteborg som inledde klart bäst och pressade Malmö FF hårt i inledningen av matchen. Redan efter en och en halv minut fick Søren Rieks en jättechans ensam framför mål och några minuter senare tog "Blåvitt" också ledningen på hörna.

Mikael Boman, ensam anfallare i Jörgen Lennartssons uppställning på Ullevi, nickade in målet i åttonde minuten.

- Vi får en hörna som Mads (Albæk) hittar mig bra på och jag vinner duellen. Härligt att få en så pass bra start, sade Boman till C More i halvtid.

Dahlberg i vägen

Malmö kom in i matchen bättre och bättre och satte Pontus Dahlberg på allt svårare prov. Den 18-årige Blåvitt-målvakten, ersättare för utlånade John Alvbåge, tvingades till en rad monsterräddningar i sin allsvenska debut för att hålla Blåvitt kvar i matchen.

Men till slut kom ändå kvitteringen, också den på en hörna. Oscar Lewicki nickskarvade bakåt och Pawel Cibicki behövde knappt sikta med pannan för att sätta 1-1 tio minuter före paus. Resultatet stod sig matchen ut.

- Ett måltjuvsmål, jag backar lite från min position och sätter dit den, säger Cibicki till C More.

Förra årets möte mellan lagen i Göteborg slutade med stor skandal, med ett knallskott mot Malmömittfältaren Tobias Sana. Den här gången var festen dock i centrum, även om Sana - med ett förflutet i IFK Göteborg - fick tåla att publiken busvisslade varje gång han hade bollen.

Malmö FF:s spelarbuss, som stod parkerad utanför ett hotell i Göteborg, fick några av sina rutor krossade under natten. Men i övrigt avlöpte stormatchen utan värre incidenter.

Upplagt av: TT