Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Succémannen Irandust avgjorde mot Kalmar

Daleho Irandust går från klarhet till klarhet i Häcken.

Daleho Irandust har stått för vårens stora genombrott i allsvenskan. Mot Kalmar fick han börja på bänken, men kom in i halvtid och avgjorde med matchens enda mål.
- Jag blir starkare hela tiden och det betyder mycket att Mikael Stahre tror så mycket på mig, sade matchhjälten efter segern mot Kalmar.

Daleho Irandust har gott om konkurrens på Häckens centrala mittfält, men i år har han fått chansen och som han har tagit det.
- Jag hoppades att jag skulle få speltid redan förra säsongen, men nu blev det inte så. Jag har bara fått jobba på och visa att jag ska ha en plats i startelvan, berättar Irandust.

Trivs bäst centralt

Under försäsongen fick han mycket speltid, men inte på favoritpositionen.
- Jag fick spela till höger, det funkar väl - men det är inte där jag helst vill spela. Offensivt centralt det är där jag trivs bäst.

Mot Kalmar fick han börja på bänken efter två riktigt bra insatser med assist och mål.
- Men det köper jag, Micke (Stahre, tränare i Häcken) tog mig åt sidan och förklarade och jag köpte vad han sa.

I halvtid fick han dock komma in och spela centralt tillsammans med Alexander Fanerud.
- Det är nog många som tror att det blir för offensivt, men vi sa att Alexander skulle komma ner lite mer och fördela boll. Sedan är han mycket bra i det defensiva spelet också. Jag tycker det fungerade perfekt.

För andra matchen i rad blev Irandust också målskytt.
- Jag får bollen lite för långt ifrån mig, men jag är lite snabbare än deras back och kommer bra till bollen. Den tar på deras spelare och går in i mål, i bland ska man ha lite tur också.

Hyllades av Stahre

Efter matchen hyllade Mikael Stahre sin adept.
- Det är kul att se Daleho, han blir bättre och bättre för varje dag och i dag får han göra mål också. Det är riktigt kul att följa honom, sade Stahre.

Kalmar var inte sämre än Häcken i spelet och hade nog med chanser för att göra mål, bland annat hade Stefan Larsson en bra kvitteringschans, men prickade ribban.

I stället för en kvittering fick Kalmar en utvisning under slutforceringen. Melker Hallberg fick sitt andra gula kort när han skrek ut sin besvikelse när Alhassan Kamara inte fick gult kort i duell med just Hallberg.

- Jag tycker det är pinsamt. Man måste ju få visa känslor på planen, det ska inte vara så här i alla fall, sade Hallberg om sitt andra gula kort.

Upplagt av: TT