Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Eskilstuna tog historisk seger

Efter tio nederlag och 14 raka matcher utan vinst kom den så äntligen. Athletic Eskilstuna slog bottenkonkurrenten Kalmar FF med 2-1 på hemmaplan och tog lagets första allsvenska seger.
- Vi känner att vi är med nu, säger matchvinnaren Ludvig Öhman Silwerfeldt.

Nykomlingen Eskilstuna har minst sagt haft det tufft under sitt första år i allsvenskan. Inför det viktiga bottenmötet med Kalmar hade laget inte vunnit en enda match, och dessutom sparkat tränaren Pelle Olsson som ersattes av Michael Jolley.

Men mot Kalmar, som också kämpar i bottenträsket, fick laget äntligen jubla. Ludvig Öhman Silwerfeldt, fostrad i just Kalmar, nickade in segermålet på hörna i den 78:e minuten.

- Vi är glada för den här segern, tre viktiga poäng. Det är en skön känsla bara, säger Öhman Silwerfeldt i C More.

- Men det är en tajt match, det är krig där ute och det kunde ha gått hur som helst.

Målet betydde att hemmalaget vänt på matchen på Tunavallen sedan gästerna inlett bäst. Papa Diouf nickade in ledningsmålet redan i den åttonde minuten - men därefter hopade sig besvären för Kalmar. Inom loppet av sex minuter i mitten av den första halvleken tvingades Kalmar byta ut både Marcus Thorbjörnsson och Viktor Elm på grund av skador. Eskilstuna kom in mer och mer i matchen och direkt i den andra halvleken kom kvitteringen genom Chidi Omeje.

- Fruktansvärt tungt. Det är tre viktiga poäng på spel och vi lyckas inte ta dem, säger Kalmars Sebastian Starke Hedlund.

Segern innebär att Eskilstuna nu bara är ett poäng bakom Kalmar och Halmstad, som förlorade borta mot Gif Sundsvall med 0-1. Ytterbacken Eric Larsson avgjorde för Sundsvall som tog första segern efter fem raka förluster och segern gör att man håller undan i botten - nu sex poäng före Halmstad.

Upplagt av: TT