Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Östersunds "B-lag" besegrade Djurgården

Östersund mönstrade något av ett B-lag på planen. Men det var frånvaron av Gustav Engvall i Djurgården som märktes mest.
- Det ska bli skönt med snabb revansch, sade Kevin Walker efter 1-2-förlusten i Jämtland.

Östersund hade bytt ut nio av elva spelare från startelvan mot Galatasaray. Ändå lyckades inte Djurgården få matchen dit de ville.
- Vi borde kunna anpassa oss bättre, sade bortalagets mittfältare Kevin Walker besviket.

Lagen möts igen redan nästa söndag, då behöver stockholmarnas sikte ställas in bättre.
Bara Elfsborg och Malmö FF har gjort fler mål i årets allsvenska än Djurgården men målkungen Magnus Eriksson fick inte till det mot Östersund och saknaden av skadade Gustav Engvall syntes.

- Anfallet fungerar inte, vi måste bli bättre i alla moment. Inlägg, djupled och avslut. De får äga bollen för mycket, samtidigt vet vi att Östersund alltid har mycket boll.

Melkemichel besviken

Utan alla nyckelspelare i hemmalaget trodde Djurgården på mer bollinnehav.
- De saknar många kvalitetsspelare, så jag trodde nog vi kunde göra nåt bättre av detta. Samtidigt visar det vilken bred och bra trupp Östersund har, det tror jag inte så många fattar, säger tränare Özcan Melkemichel.

- Jag trodde vi skulle få lite energi efter 1-1-målet, men så blev det inte. Våra anfall blir för korta och det slarvas för mycket.

Tränarkollegan i Östersund, Graham Potter, var förstås betydligt mer nöjd.
- Jag är väldigt stolt över prestationen av vårt lag i dag.

ÖFK-målvakten skadad

Han vilade alltså nio av de elva som startade mot Galatasaray i torsdags. Ändå spelade laget precis på samma sätt som tidigare under säsongen.
- Det visar hur fokuserade alla är och vilket jobb som görs varje dag under säsongen oavsett om man spelar eller ej.

Potter fick se två av sina mer defensiva spelare, Samuel Mensah och Douglas Bergqvist, stå för det offensiva denna dag. Mensah gjorde sitt första i allsvenskan för året och Bergqvist sitt första mål någonsin i allsvenskan.

Orosmolnet i ÖFK, som på torsdag spelar retur mot Galatasaray i Europa league, var att målvakten Andreas Andersson fick bäras ut på bår efter att ha stukat foten rejält. Någon röntgenundersökning för att se efter frakturer behövdes däremot inte göras.

Upplagt av: TT