Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Maholli sänkte Elfsborg: "Känns fantastiskt"

Shkodran Maholli i Siriuströjan.

Det tog sex år att göra första allsvenska målet. Men bara en vecka att göra det andra. Shkodran Maholli blev målskytt för andra matchen i rad när Sirius slog Elfsborg med 2-0.

- Det känns helt fantastiskt, säger 24-åringen.

Nykomlingen Sirius har radat upp segrar och poäng så här långt i allsvenskan - trots ett par tunga avbräck i den offensiva bemanningen.

Uppsalalaget har sålt Kingsley Sarfo till Malmö, fått Ante Björkebaum korsbandsskadad och tappade i förra omgången dessutom sin bästa målskytt, Moses Ogbu, som har en fotfraktur och riskerar att missa resten av säsongen.

Kanske kan ett av sommarens nyförvärv täppa till i alla fall lite av de hålen.

Shkodran Maholli vann skytteligan i superettan förra säsongen, men flytten från Åtvidaberg till allsvenska Häcken blev ingen succé. I stället plockade Sirius upp 24-åringen. Ett lyckat drag, har det visat sig.

Maholli hade ett par lägen redan i första halvleken innan han prickade rätt efter en hörna i inledningen av den andra.

- Jag tyckte att jag höll måttet även i Häcken, men jag fick inte min chans där, säger han. Jag trivs fantastiskt bra i Sirius. Jag gjorde två mål på dem borta i fjol med Åtvidaberg, nu får jag spela med dem.

"Bollen är rund"

Maholli, som även har fyra allsvenska säsonger i Halmstad på meritlistan, gjorde nio inhopp för Häcken under våren men saknade fortfarande allsvenska mål när han flyttade till Uppsala.

Nu har han i alla fall två, även om skytteligasegern i allsvenskan kanske får vänta.

Eller?

- Vad är det, sex mål upp? Man vet aldrig, bollen är ju rund, säger Maholli med ett stort skratt. Nej, men så länge jag kan hjälpa laget så spelar det ingen roll vem som gör målen.

Besviket i Elfsborg

De knappt 6 000 åskådarna som trotsat det ihärdiga duggregnet bjöds inte på någon större fotbollsfest. Elfsborg lyckades visserligen pressa tillbaka Sirius under matchinledningen, men släppte sedan in gästerna i matchen allt mer. Det blev stundtals en annan matchbild efter Mahollis ledningsmål, men närmare än en fin möjlighet för Issam Jebali, som vänsterbacken Jesper Arvidsson stoppade i sista stund på mållinjen, kom Boråslaget inte.

I stället gjorde Alexander Nilsson 2-0 på tilläggstid och säkrade definitivt segern för Sirius, lagets sjätte raka match utan förlust.

- I dag levererar vi ingen bra prestation, säger Elfsborgsmanagern Magnus Haglund. Vi kommer egentligen inte i gång på hela matchen. Så vi är besvikna över prestationen och givetvis över resultatet.

Senaste nytt: Allsvenskan

Upplagt av: TT