Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Ingen seger - men sen poäng för Djurgården

Aliou Badji.

Djurgårdens segerlösa derbysvit blir bara äldre - men det struntar nog Aliou Badji i. Senegalesen fixade en sen poäng för Blåränderna när han nickade in 1-1 mot AIK i den 84:e minuten.

Djurgården vann sitt senaste Stockholmsderby mot AIK den 19 september 2011 - och har inte heller besegrat Hammarby sedan dess.

Laget har gjort tre försök den här säsongen och har bara returen mot Hammarby den 24 september kvar. Det innebär att sviten kommer att fylla sex år innan den spricker.

Men det kunde ha varit värre.

Länge såg det ut att bli förlust mot AIK på Friends arena efter Chinedu Obasis straffmål i slutet av första halvlek.

Det blev en poäng. Kim Källström slog hörnan och Aliou Badji nådde högst, 1-1. Badji kunde sedan ha ordnat den efterlängtade segern, men hans avslut i två mot en-läge med Gustav Engvall gick över ribban.

Tillknäppt före paus

I första halvlek var det ett derby som inte skulle förloras snarare än ett som skulle vinnas.

Särskilt Djurgården var oerhört noggrant och disciplinerat i sin defensiv, vilket gick ut över försöken i andra riktningen. Om inte mittbackarna stötte upp föll de centrala mittfältarna ned och kvävde AIK:s anfallsförsök. Det var tydligt att hemmalaget inte skulle få operera mellan backlinje och mittfält.

AIK ägde mer av bollen men åstadkom inte särskilt mycket. Risktagandet var minimalt och det var egentligen bara vänsterbacken Nils-Eric Johansson som hittade på något utanför ramarna - men han rundade Kerim Mrabti djupt ned på egen planhalva.

Stefanelli föll

Det var först när just Mrabti satte av i djupled som det hände något. Djurgårdsanfallaren ville ha frispark men fick det inte och bollen AIK kunde kontraslå. Bollen hamnade så småningom i straffområdet hos Nicolás Stefanelli och när Kim Källström för ett ögonblick glömde hur rutinerad han är och sträckte ut vänsterbenet föll argentinaren.

Obasi slog säkert in straffen till 1-0.

Efter läktaroroligheter i paus och en drygt tio minuter lång försening skruvades tempot upp ordentligt.

Både AIK och Djurgården hade jättelägen att göra mål under första kvarten. Stefanelli skarvnickade på Haukur Haukssons inlägg men förre landslagsmålvakten Andreas Isaksson sträckte ut och styrde bollen till hörna. Även Mrabtis nickförsök i andra änden av planen slutade med hörna, sedan AIK-målvakten Oscar Linnér reflexräddat.

Senaste nytt: Allsvenskan

Upplagt av: TT