Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Obasi hade show i Uppsala

Målskytt i comebacken mot Braga i Europa League-kvalet i veckan. Tvåmålsskytt och framspelare två gånger om mot Sirius i återkomsten till Allsvenskan (4-1). Chinedu Obasi lyfter sitt AIK - igen.

Defensiven var redan Allsvenskans tätaste med endast tio insläppta mål.

Med återvändande Chinedu Obasi har AIK fått in spetsen man behöver för att på allvar försöka utmana Malmö FF om guldet.

Nigerianen förgyllde redan förra året AIK-fansens höst med sex mål och fyra assist under ett tiomatcherskontrakt.

31-åringen gick sedan vidare till kinesiska Shenzhen där han kom lite i kläm efter ett tränarbyte.

AIK högg och nu är Chinedu Obasi tillbaka på ett nytt korttidskontrakt som gäller den allsvenska säsongen ut.

Stefanelli nätade

En lösning som direkt har lyft AIK:s offensiv och inte minst nyvärvade argentinaren Nicolas Stefanelli som varit okej men inte lysande under sin första tid i klubben.

För det hann bara gå en handfull minuter på Studenternas innan Obasi revs ner i straffområdet, utan tvekan tog straffen själv och välplacerat satte bollen stenhårt i vänstra hörnet.

Obasi och Stefanelli - som gjorde sin tredje allsvenska match i klubben - har inte hunnit träna tillsammans än men det märktes inte då Obasi i samspel med Kristoffer Olsson låg bakom framspelet till Stefanellis kanon (2-0) efter dryga kvarten spelad.

AIK borde ha fått en straff till när Johan Blomberg fälldes i Sirius straffområde efter 26 minuters spel men det missade domarteamet.

Två mål

Nu tog det inte många minuter för Obasi att ge de tillresta AIK-fansen plåster på såren då han i samspel med Stefanelli fick ut Josh Wicks, sköt rakt på honom och helt fri plockade upp den studsande bollen bakom ryggen på Siriusmålvakten och lättade in sitt andra mål (3-0) för dagen.

Tufft för Sirius som fram tills söndagskvällen endast förlorat en enda hemmamatch, den mot IFK Göteborg i premiären.

- Det gäller att spela för hedern och se ut som ett fotbollslag igen, sade Siriustränaren Kim Bergstrand sammanbitet till C More inför andra halvlek.

Och visst höll Sirius sin vana trogen ihop spelet bättre efter paus men det hjälpte inte trots en reducering i slutminuterna, för innan dess hade Henok Goitom bröstat in 4-0 bara två minuter efter att han ersatt Stefanelli.

Framspelare? Chinedu Obasi så klart.

Upplagt av: TT