Kategori: Allsvenska nyheter från TT

Eddahri ordnade Eskilstunas viktiga poäng

Omar Eddahri gav Athletic Eskilstuna lagets tredje seger för säsongen med sina två sena mål mot Örebro.

Klockan hade tickat i över 80 minuter och superettan kändes som ett faktum för Athletic Eskilstuna. Då klev Omar Eddahri fram som en frälsare och svarade för mirakelvändningen med två snabba mål. Efter 3-2-segern borta mot Örebro har nykomlingen lämnat den allsvenska jumboplatsen.

Tack vare trepoängaren, som var Eskilstunas tredje för i år, passerade Eskilstuna Halmstad i tabellen när sex omgångar återstår. Men AFC har alltjämt åtta poäng upp till Jönköpings Södra som är på kvalplats - då även J Södra besegrade Sirius i onsdags.

- Som jag sagt tidigare, alla har säkert räknat bort oss, men det har inte vi. Det räcker med att vi tror på det här, säger Omar Eddahri.

- Vi behövde verkligen de här tre poängen för att hänga kvar och visa att hoppet lever. Nu har vi klivit om Halmstad. Så nu ska vi försöka jobba in det där försprånget som Jönköping har

TT: Om ni inte vänt och vunnit mot Örebro - hade det varit kört då?

- Det hade varit mycket svårare i varje fall, men det är aldrig kört förrän det är helt slut. Men än lever det.

Eskilstuna öppnade

AFC började piggast på närkeslättens konstgräs. I den sjunde minuten stötte Eskilstunas anfallare Mohamed Buya Turay in matchens första mål efter att Eddahri drivit fram på sin kant och slagit ett elegant inlägg. Men efter 25 minuter kvitterade ÖSK-anfallaren Kennedy Igboananike när han vid straffområdeslinjen tryckte in en studsande boll bakom målvakten Alireza Haghighi. Strax före pausen träffade Nahir Besara stolpen och Filip Rogic kunde enkelt placera in bollen i öppet mål. Rogic som lämnade AFC för Örebro inför den här säsongen gjorde inte några vilda målgester mot sin förra klubb.

Men med mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid klev Omar Eddahri fram som en frälsare. Först kvitterade han på straff - trodde de flesta. Men Buya Turay hade sprungit in i straffområdet för tidigt och straffen gick om. Fast Eddahri hittade även rätt på andra försöket.

"Mest irriterande"

Hur kändes det att behöva slå om den, nervöst?

- Mest irriterande, men nej inte speciellt nervöst. Jag visar nerver när jag sätter den två gånger om, säger Eddahri.

Och bara ett par minuten senare gjorde Eddahri mål igen när han dribblade bort flera spelare och skruvar in bollen mycket läckert med högern.

TT: Ditt livs mål?

- Nej...fast topp tre. Jag har gjort ett snyggare.

- Men jag hoppas att det blir en kandidat till årets mål, det tycker jag det ska vara. Jag kommer nog se om det flera gånger.

TT: Din livs match då?

- Nja, eller jag gjorde en väldigt bra match, två mål och en assist och tre poäng på kontot. Men livs match, nja kanske.

Upplagt av: TT