Kategori: Allsvenska nyheter från TT

ÖFK sätter press på Djurgården

4-1 hemma mot Elfsborg var inte bara ett skönt genrep inför torsdagens bortamatch mot Athletic Bilbao. Det håller också hoppet om en Europaplats till nästa år vid liv för Östersund.
- Efter 2-0 kändes det att Östersund hade vunnit. Vi var helt under isen efter det.
Analysen kom från Elfsborgstränaren Janne Mian.

Bakom det avgörande 2-0-målet låg Fouad Bachirou. En av Östersunds allra viktigaste spelare - men en ovan målskytt.
- Ja, fansen har tjatat att jag måste sätt ett mål snart, så det var skönt att få göra det här hemma, säger den Paris Saint Germain-fostrade mittfältsmotorn.

Snodde bollen

Han tog bollen av Issam Jebali och såg inte alls ut som den ovane målskytten han är när han slog in bollen.
- Jag känner Jebali en del och vet att han vill hålla i bollen, så jag försökte pressa honom.

Ingen kan tvivla på Bachirous kvaliteter när han oavsett om det är Malmö i allsvenskan eller Bilbao i Europa league vinner bollen på mittfältet och levererar den vidare. Det räcker att se en halvlek med Bachirou på planen för att förstå liknelserna med en bläckfisk när han suger in bollen.
Men som målskytt finns en del att jobba på.

- Folk tycker jag har många chanser att göra mål och när jag ser tillbaka på lägen inser jag också att jag kan avsluta mer själv. Jag skulle skjuta mer men det går fort i fotboll med snabba beslut. Mina avgörande beslut är något jag kan förbättra. Så detta var ett steg i rätt riktigt.

Firade med fansen

Till slut blev det 4-1 i säsongens sista hemmamatch i allsvenskan. Bachirou och övriga firade länge med fansen efteråt, trots att plusgraderna var lika frånvarande som Elfsborgs försvarsspel.

- Det var kul att vi kunde göra en bra match inför fansen nu i sista hemmamatchen. Det var också skönt för mig personligen att vi kunde vinna mot Elfsborg nu, jag var väldigt besviken med min insats när vi spelade 4-4 i Borås i våras, konstaterade Bachirou.

En annan ovan målskytt är Sotirios "Sotte" Papagiannopoulus. Mittbacken har hållit lika rent i försvaret som i sin egen målkolumn men borde ändå inte få stå så ren som på hörnan efter en knapp halvtimme. På sin egen retur skickade "Sotte" in sitt första mål i seriespel sedan han kom till ÖFK.
Segern gör Östersund till allsvenskans näst bästa hemmalag, bara Malmö är bättre. Men att nå tredjeplatsen och den sista platsen till Europa ser ändå tufft ut. Djurgården får inte vinna någon av sina kvarvarande matcher.

Upplagt av: TT