CL: Kalmar utslaget trots stark insats på Fredriksskans

Kalmar spelade bra och vann kvällens match mot Debrecen med 3-1. Men det räckte inte för vidare avancemang i kvalet till Champions League då ungrarna gjort fler mål på bortaplan.

Kalmar hade allt att vinna i kvällens retur i CL-kvalet efter den snöpliga tvåmålsförlusten på bortaplan. De regerande svenska mästarna inledde även bra och hade ett par fina målchanser. Sen kom kallduschen. Jozsef Varga satte ledningsmålet i den 13:e spelminuten vilket betydde att Kalmar var tvungna att göra fyra mål för att ta sig vidare till nästa omgång.

Det blev en övermäktig uppgift, men Kalmar var så nära man kan komma. Efter två mål av Rasmus Elm och ett av Daniel Mendes satte man rejäl press på Debrecen. Dubbelmötet slutade 3-3 totalt vilket tog Debrecen tack vare fler gjorda mål på bortaplan.

Daniel Mendes sparar tid efter sitt 2-1 mål.

>> Mer om Champions League på uefa.com