Bissarna betvingade Kalmar

Erton Fejzullahu skjuter 3-0 mot Umeå.

Sex gruppmatcher stod på Svenska Cupens söndagsprogram och det var div 1-laget Nyköpings BIS som stod för den stora skrällen genom att lägga allsvenska Kalmar FF på rygg, 2-1. Erton Fejzullahu svarade för ett hat-trick då Djurgården besegrade Umeå FC med 3-0.

Grupp 4

AIK pressade och pressade, men Halmstads BK höll undan efter en tidig 2-0-ledning och vann med 2-1.
Stefan Selakovic och Nisse Johansson var först ut på Skytteholm.2001 lämnade Stefan Selakovic Halmstads BK för Heerenveen och senare IFK Göteborg. Nu var han tillbaka i HBK-dressen och han behövde bara fyra minuter för att göra sitt första mål i sin tävlingscomeback då han stötte in Mikael Bomans inlägg. Fem minuter senare nickade Richard Magyar in 2-0 på Kristinn Steindorssons hörna. Med tio minuter kvar fick AIK en straff som Henok Goitom placerade bakom Stojan Lukic.
- Vi är glada över att åka från Stockholm med tre poäng, men vi är fortsatt oerhört ödmjuka, sa tränaren Jens Gustafsson på HBK:s hemsida.

ÖIS-SyrianskaÖrgryte-Syrianska. Ett skadedrabbat Syrianska föll mot Superettans nykomling Örgryte i Göteborg med uddamålet. ÖIS vann med 2-1. Dinho Felic gav Syrianska en skön pausvila då han gjorde 0-1 i den 44:e minuten. Emil Karlsson kvitterade med kvarten kvar och när Örgryte fick en straff i den näst sista ordinarie minuten förvaltade Jakob Lindström den på bästa tänkbara sätt.

Grupp 6

Helsingborg dominerade hemma mot Assyriska, men fick nöja sig med oavgjort, 1-1. HIF tog ledningen fyra minuter före paus genom Alejandro Bedoya efter snyggt väggspel med David Accam. När ett andra HIF-mål hängde i luften nickade Philip Hellquist, lånet från Djurgården, in kvitteringen i den 66:e minuten och regerande cupmästarna Helsingborg fick alltså nöja sig med kryss i gruppspelspremiären.

Grupp 7

Nyköping-Kalmar. Söndagens cupskräll kom på Rosvallas konstgräs i Nyköping där allsvenska Kalmar FF besegrades av div 1-laget Nyköpings BIS med 2-1. Bissarnas båda anfallare Calle Svensson och Dago Funes gjorde mål i var sin halvlek, i 14:e respektive 50:e minuten. Papa Diouf nickskarvade in Kalmars kvittering efter en halvtimme.
Om en vecka väntar gruppfinal mot IFK Göteborg för Nyköpings BIS. Även då på Rosvalla.

Grupp 8

Efter en mållös första halvlek bjöd Åtvidaberg och Jönköping Södra på fyra sena mål på Kopparvallen där Åtvidaberg gjorde flest, 3-1. Jönköping tog ledningen i den 67:e minuten genom Aleksei Kangaskolkka. Tom Pettersson kvitterade i den 83:e minuten efter en hörna. Tre minuter senare gjorde inhopparen Emanuel Dogbe 2-1 och i den andra tilläggsminuten gjorde Viktor Prodell 3-1 på straff sedan Imad Zatara fällts och Joakim Karlsson blivit utvisad.

Djurgården besegrade Umeå med 3-0 eller om man så vill: Erton Fejzullahu-Umeå 3-0. Djurgårdens anfallare gjorde nämligen samtliga mål. 1-0 på straff i första halvlek sedan Luis Solignac fällts. 2-0 också på straff i andra halvlek sedan Luis Solignac åter fällts. Fejzullahus 3-0 sju minuter senare på Grimsta IP var ett läckert vänsterskott i krysset. Djurgården var helt överlägset och hade förutom målen tre ramräffar.

Svenska cupens gruppspel fortsätter nästa och nästnästa helg. De åtta gruppvinnarna går vidare till kvartsfinal.

Upplagt av: Larne Wallisson