Malmö enkelt vidare i Champions League

LdB Malmö imponerade i sextondelsfinalreturen mot Lilleström. Nu väntar regerande mästarinnorna Wolfsburg i åttondelen.

I söndags spelade LdB Malmö hem SM-guldet. Tre dagar senare avancerade laget till åttondelsfinal i Champions League. 5-0 hemma på Malmö stadion mot Lilleström innebar sammanlagt avancemang med klara 8-1.

I nästa omgång, 9 och 13 november, väntar betydligt tuffare motstånd - Champions League-mästaren Wolfsburg.
– Det ska bli helt fantastiskt. Det lyser om många spelare som har ett härligt självförtroende, sade lagkaptenen Malin Levenstad till TV 4 Sport.

Malmöspelarna firade guldet i söndags kväll. 2-0 hemma mot Umeå IK innebar att laget redan hade tagit hem Damallsvenskan 2013 före Tyresö och Linköping. Efter en vilodag i måndags var det full fokus på matchen mot Lilleström.
– Vi hade en jättebra träning i tisdags och det kändes bra inför den här matchen. Visst kan SM-guldet ha påverkat spelarna men enligt min mening var det bara positivt, sade tränaren Jonas Eidevall innan matchen.

Anja Mittag inledde målskyttet för Malmö mot Lilleström.Redan efter ett par minuter hade Therese Sjögran en boll i mål men det blev felaktigt bortdömt för offside. Efter en dryg kvart kom 1-0 efter tveksamt målvaktsarbete av Maria Javery som släppte in ett långskott av Anja Mittag.
Även tvåan såg enkel ut då Lillströmsmålvakt tappade bollen till Manon Melis som hade öppet mål.

Manon Melis var het hela matchen och levererade en perfekt pass till Mittag som gjorde sitt andra mål i 31:a minuten. Melis hade flera fina chanser i andra halvlek men fick nöja sig med ett ytterligare mål i 84:e.

Snyggaste fullträffen svarade Ramona Bachmann när hon satte fjärde målet efter en dryg halvtimme. Efter att ha snurrat upp ett par norska spelare placerade hon bollen i krysset från cirka 20 meter.

Om tre veckor spelas första matchen och Wolfsburg är förstås klar favorit. Laget har fem-sex tyska landslagsspelare plus svenska landslagsbacken Nilla Fischer. Wolfsburg besegrade Lyon i CL-finalen, som i sin tur krossade Malmö med sammanlagt 8-0 i kvartsfinalen.
Men tidpunkten för matchen är perfekt för svensk del. Malmö har visat toppform hela säsongen och får nu ett par veckors bra träning. Laget kommer i hundraprocentig form till de båda matcherna.

Den tyska ligan har bara hunnit till femte omgången med Wolfsburg på andra plats med elva poäng.
– Det ska bli helt fantastiskt att möta Wolfsburg på hösten i stället för under våren, sade Malin Levenstad.

Upplagt av: Stig Lindmark