Tyresö har allt i egna händer

Trots ett klart spelövertag lyckades inte Tyresö få hål på Birmingham i den första semifinalen i Champions League. Men 0-0 är ett rätt så bra bortaresultat och chansen är god att man fixar finalplatsen hemma på Tyresövallen nästa söndag.
- Nu har vi allt i egna händer och på hemmaplan är vi väldigt starka, sade Tony Gustavsson.

Tyresötränaren var inte helt säker på vilket lag han kunde ställa på Damson Park i Solihull, en dryg mil söder om Birmingham. Caroline Seger, Marta, Veronica Boquete och Meghan Klingenberg har dragits med skador sedan kvartsfinalen mot Neulengbach. Men stjärnkvartetten fanns med från start.

- Marta och Seger skulle vara borta fyra veckor men var redan tillbaka efter tre, vilket är enastående av både spelarna själva och vårat medicinska team. De orkade inte riktigt i 90 minuter men de var fullt godkända. Marta hade ett skott precis utanför, bollen studsade inte riktigt vår väg i dag, sade Gustavsson.

Line Röddik Hansen var nära ett segermål i mitten av den andra halvleken. Men hennes inlägg/skott träffade ribban och Birminghams duktiga målvakt Rebecca Spencer kunde hålla nollan.

- Jag är väldigt nöjd med laget. Birmingham var organiserade och svåra att få hål på. Men samtidigt hade vi en väldigt säker defensiv där Linda Sembrant och Klingenberg gjorde ett starkt jobb som mittbackar samt Linda Dahlkvist som defensiv mittfältare. Tredje matchen av fyra som vi inte släpper in ett mål på bortaplan och så måste man spela för att gå hela vägen. Nu får vi se hur spelarna känner sig i början av veckan, vi har seriematch redan på onsdag hemma mot Eskilstuna. Vi kommer inte att chansa med någon spelare.

Även den andra semifinalen, mellan tyska topplagen Potsdam och Wolfsburg, slutade 0-0. Trots att båda lagen hade flera fina mållägen.

Potsdam var det bättre laget i den första halvleken inför hela 5.110 åskådare på Karl-Liebknecht-Stadion. Norska landslagsanfallaren Ada Hegerberg hade bland annat en nick som räddades på mållinjen av försvararen Louisa Wensing.

Nilla Fischer svarade för en stabil insats i Wolfsburgs mittförsvar och hade en bra nick som gick tätt utanför.

Antonia Göransson började åter på avbytarbänken och fick bara göra ett kort inhopp på fem minuter i stället för Hegerberg. Göransson hann dock med att skapa en målchans i slutet.

Göransson har haft svårt att ta en ordinarie plats i det tyska topplaget och bara startat i tre seriematcher den här säsongen.

Finalen i Champions League spelas på Estádio do Restelo i Lissabon torsdag den 22 maj. Med svensk deltagande…?

Upplagt av: Stig Lindmark