Sista ordet till Jeremejeff och Häcken

Alexander Jeremejeff avgjorde den första kvartsfinalen i Svenska Cupen för Häcken med sitt 1-0-mål på övertid mot Halmstad.

Häcken är klart för semifinal efter 1-0 mot Halmstads BK. Men oj, vad segern satt långt inne. Målet kom när det endast var 30 sekunder kvar av tilläggstiden. Alexander Jeremejeff gjorde det.
- Vi borde gjort mål tidigare, men till sist kom det och det räckte för vinst och avancemang, sa en lättad matchhjälte efter segern.

Häcken var klara favoriter mot Superettanklubben Halmstads BK och levde både spel- och chansmässigt upp till den rollen. Eller för att citera IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson som fanns på Bravida Arena.
- Det var nog 25-3 i målchanser...

Ja, det handlade mest om Häckens offensiv och Halmstads målvakt Stojan Lukic, som höll kvar sitt lag i matchen och som såg ut att ta det till förlängning.

- Vi hade gärna tagit en förlängning, där allt kan hända, men ärligt talat tycker jag Häcken vann rättvist, sa Halmstads tränare Janne Jönsson ödmjukt.

Och fortsatte:

- Vi tar med oss en bra prestation och en moral som stärker upp oss ytterligare inför det som komma skall i Superettan.

Segermålet kom i den sista av tre tilläggsminuter. Halmstad hade haft chans att göra mål efter en omställning, men sista ordet till Häcken då hete målgöraren Alexander Jeremejeff stötte in inbytte Egzon Binaks vänsterinlägg. Enda gången Stojan Lukic inte stod i vägen.

Nu väntar AIK eller Hammarby på bortaplan i semifinal. Vilket lag föredrar matchhjälten?
- Spelar ingen roll. Vår målsättning är att vinna Cupen och då måste vi först vinna semifinalen. Oavsett motståndare, klargjorde han

Resterande tre kvartsfinaler spelas enligt följande:

Söndag
14.30 Malmö FF-IFK Norrköping, SVT1
14.30 Kalmar FF-Helsingborg, SVT Play

Tisdag
18.30 AIK-Hammarby, SVT2

Upplagt av: Larne Wallisson