Tre mål på sex minuter för MFF

Markus Rosenberg jublar efter 1-2-målet

Malmös dröm om Europa lever. Inte Kalmars. Malmö FF vann cupsemifinalen på Guldfågeln Arena med 3-2 och nu väntar antingen Hammarby eller Häcken i finalen.
- Spelar ingen roll vilka vi får möta. Det viktiga är att vi vann här i Kalmar och att vi nu kan börja lägga fokus på Allsvenskan, funderade MFF-kapten Markus Rosenberg.

Båda lagen startade med samma uppställningar som i sina senaste cupkvartar: Kalmar FF-Helsingborg (5-4 efter straffar) och Malmö FF-IFK Norrköping (1-0).

711 biljetter var sålda till MFF-fans och totalt fanns det 4.096 åskådare på Guldfågeln Arena och det var hemmafansen som fick jubla först. Redan i elfte minuten tog Romario hand om en djupledsboll och satte den bakom en chanslös Johan Wiland. MFF-fansen skrek offside, men domaren Bojan Pandzic visade inga tecken åt det hållet.

Kalmar började bäst, men ju längre första halvleken led, på ett gräs som inte riktigt höll på vissa ställen, tog Malmö mer och mer över initiativet och jakten på kvittering blev allt intensivare, dock utan att skapa något målfarligt och precis före paus osade det 2-0.

- Vi gör det bra. Pressar MFF högt och stör dem på så sätt, sa Kalmars assisterande tränare Henrik Rydström i paus.

Andra halvlek var sju minuter gammal när Malmö FF skapade den första farligheten på mål, efter en hörna, men Ole Söderberg klarade nicken från MFF-aren.

Tre minuter senare blev det 1-1. På straff. Jo Inge Berget revs ner fri med målvakten. Emin Nouri blev varnad. Markus Rosenberg satte straffen bestämt och kvitterade.

Sedan gick allt i himmesblått under de kommande sex minuterna.

Först 1-2. Markus Rosenberg igen efter väggspel med Berget. Rosenberg placerade bollen under Söderberg med vänsterfoten.

Sedan Jo Inge Berget på egen hand. Han avancerade in i straffområdet och pangade upp bollen i nättaket. 1-3 och vilt jubel från MFF-fansen.

På sex minuter gjorde Malmö FF tre mål i en match där man under en hel halvlek inte fått till ett enda avslut. Snacka om effektivitet.

Kalmar FF försökte flytta upp positionerna, men Malmö var närmre 4-1 än Kalmar en reducering och när Ismael fick rött för en sen spark på Oscar Lewicki var Kalmar inte något hot längre…

…ändå skulle det bli 2-3, på tilläggstid. Marcus Antonsson snurrade upp malmöförsvaret och sköt in reduceringen bakom Johan Wiland med sin vänsterfot. Minuten senare var cupsemifinalen slut.

Sex gyllene minuter i andra halvlek var vad som skiljde de här två lagen åt och nu har Malmö FF chans att vinna sin första cuptitel sedan 1989.

I cupens andra semifinal möts Hammarby-Häcken på söndag på Tele2 Arena. Avspark 19.00. Matchen sänds i Kunskapskanalen.

Finalen spelas den 5 maj. Vilket lag som blir hemmalag lottas vid den allsvenska upptaktsträffen 21 mars.

Upplagt av: Larne Wallisson