Hammarby klart för Damallsvenskan

Hammarby och Limhamn Bunkeflo spelar i Damallsvenskan 2017.

Hammarby är tillbaka i Damallsvenskan efter en säsong i Elitettan. Laget grejade andraplatsen efter seger borta mot Sundsvall med 2-1. Samtidigt som enda hotet, Växjö, tappade poäng borta mot Kungsbacka.

Filippa Angeldal satte segermålet bakom Megan Kufeld i Sundsvallsmålet i 76:e minuten. Angeldal har haft en stark säsong på Hammarbys mittfält och det har även gett henne en plats i U20-landslaget som spelar VM nästa månad.

Även Anna Oskarsson finns med i VM-laget.

Växjö såg ut att gå mot tre nya poäng borta mot Kungsbacka efter ett tidigt ledningsmål av skyttedrottningen Anna Anvegård (28 mål). Men i 90:e minuten kvitterade Sandra Örtendahl till 1-1 och släckte därmed hoppet om allsvenskt spel för Växjö.

Sedan tidigare är Limhamn Bunkeflo klart för Damallsvenskan 2017. Två unga och lovande lag som dessutom möts i sista omgången

I botten är det en kamp mellan Sundsvall och Qbik. Qbik måste vinna sista matchen hemma mot Hovås Billdal, samtidigt som Sundsvall förlorar borta mot Östersund.

Älta och Sunnanå är sedan tidigare klara för nedflyttning.

Upplagt av: Stig Lindmark