Dibba räddade poäng för Hammarby

Pa Dibba satte sen kvittering för Hammarby mot Varberg.

Göteborg bjöd på målkalas mot Arameisk-Syrianska och möter Sirius på lördag i en ren gruppfinal. Trelleborg och Landskrona vann respektive kryssade mot Gefle och Kalmar och därmed väntar en skånsk gruppfinal.

Ytterhogdal föll med flaggan i topp mot Elfsborg, som efter 3-0 mot div 3-klubben kan se fram emot gruppfinal hemma mot Falkenberg och efter 3-2 borta mot Helsingborg har Degerfors skaffat sig ett gyllene läge att vinna sin grupp.

Då Hammarby fick nöja sig med 3-3 mot Varberg är det fördel Östersund i grupp 7.
Måndagens Brommapojkarna-Djurgården (grupp 6) avslutar andra gruppomgången.

Grupp 3

IFK Göteborg-Arameisk-Syrianska IF 6-0

Sören Rieks - tremålsskytt för Göteborg.IFK Göteborg levde upp till favoritrollen och besegrade div 1-klubben Arameisk-Syrianska med 6-0 och nu väntar Sirius hemma på lördag i gruppfinal.

Sören Rieks noterades för ett hattrick. Rieks gjorde 2-0 (27), 3-0 (36) och 4-0 (48). 2-0 kom efter ett riktigt vackert anfall på en målvaktsretur, 3-0 sköt han in från 20 meter, 3-0 var också på en målvaktsretur. Mikael Boman inledde Göteborgs målskytte redan efter sju minuter, Emil Salomonsson gjorde 5-0 på sin egen straffretur sedan målvakten räddat och i 86:e minuten gjorde inbytte David Boo Wiklander sitt första tävlingsmål för IFK. 6-0 och slut.

Grupp 4

Ytterhogdals IK-Elfsborg 0-3

Kattens lek med råttan, tänkte nog de flesta inför mötet mellan div 3-laget Ytterhogdals IK och allsvenska Elfsborg i Fotbollshallen Ljusdal. Men så blev det inte. I alla fall inte i första halvlek, som Elfsborg "bara" vann med 1-0 efter ett sent mål av Daniel Gustavsson

– Vi har haft mycket boll, men skapat få lägen. Dom gör det bra. Vi får fortsätta gnugga och köra på hela vägen. Annars kommer det inte att gå, sa Elfsborgs målskytt i paus till CMore.

Ytterhogdal hade kanske halvlekens bästa chans då Per Olofsson fick ett bra läge, men bollen gick över.

– Jag borde ha satt den. Försökte på bollen på första stolpen, men tyvärr. Vår första halvlek är okey. Om vi ska lyckas vända och vinna måste vi få igång mer av vårt eget spel. Annars blir jobbigt för oss, sa han i paus.

Och det blev jobbigt för div 3-klubben då Daniel Gustavsson gjorde sitt andra mål redan sex minuter in i andra halvlek och med kvarten kvar stängde Viktor Prodell matchen med sitt 3-0-mål. Ytterhogdal avslutade med tio man då Joel Gyasi fick rött kort fyra minuter efter Elfsborgs 3-0.

För Elfsborg väntar gruppfinal på söndag hemma mot Falkenberg. Värnamos möjlighet att vinna gruppen ligger i att Elfsborg och Falkenberg kryssar samtidigt som smålänningarna besegrar Ytterhogdal med stora siffror.

Grupp 5

Gefle-Trelleborgs FF 1-2

Trelleborg inledde bäst, men det var hemmalagets Christan Ljungberg som spräckte nollan på Gavlevallen med mål i den 41:a minuten. Snabb replik från Trelleborg då Salif Camara Jönsson nickade in kvitteringen efter en frispark två minuter senare.

I andra halvlek var det Trelleborg som gjorde första målet. Inbytte Johan Brannefalk fick yta och tid att både avancera och skjuta från 25 meter och hans välriktade högerskott innebar 1-2 i den 56:e minuten. Och fler mål blev det inte trots att Gefle pressade för en kvittering. Trelleborgs målvakt Marko Johansson tog det som kom i hans väg och MFF-lånet måste vara nöjd med sin insats i skadade Fredrik Perssons frånvaro.

Nu får Gefle nästan fyra månader på sig att ladda för revansch mot skåningarna. Nästa gång lagen möts blir i Trelleborg den 19 juni i Superettans 13:e omgång.

Landskrona BoIS-Kalmar FF 2-2

Förra helgen kvitterade Daniel Elm för Kalmar i 1-1-mötet med Trelleborg. Mot Landskrona upprepades historien. BoIS ledde och såg ut att gå mot seger när Elm styrde in ett vänsterinlägg i den 89:e minuten och därmed har Kalmar fortfarande chans att vinna gruppen.

Första halvlek bjöd på två snygga mål. Ghananen Karim Sadat presenterade sig för hemmapubliken då han gjorde 1-0 efter tolv minuter på en läcker cykelspark i straffområdet. Båda lagen fortsatte att skapa chanser och efter en dryg halvtimme kom kvitteringen genom
Filip Sachpekidis med ett skott utanför straffområdet.

Precis som mot Gefle senast bytte Landskrona in Adi Nalic och precis som mot Gefle tackade nyförvärvet från Mjällby med att göra mål. Viktor Svensson lyfte in bollen och i andra vågen gjorde Nalic 2-1 från nära håll. Ett mål i den 79:e minuten som länge såg ut att bli ett segermål.

Innan Nalics ledningsmål var det nära att Kalmar tagit ledningen. Mål eller inte för Kalmar var nämligen frågan i den i den 66:e minuten då Viktor Elm nickade stolpe-in - som han trodde - men en BoIS-försvarare rensade undan på mållinjen.

I höstas slog Landskrona ut Malmö FF med 3-1 i andra omgången. Nu är div 1-klubben 90 minuter från att vinna gruppen. Det kan räcka mot kryss borta mot Trelleborg på lördag...

Grupp 6

Helsingborgs IF-Degerfors 2-3

Deppigt för HIF.Målrikt värre när Degerfors kunde lämna Skåne som vinnare och gruppetta vilket innebär goda förutsättningar inför den avslutande matchen mot hemma Brommapojkarna på lördag.

På Olympiafältet ledde Degerfors med 2-0 i paus tack vare mål av Sargon Abraham (9) och Marcus De Bruin (33). Andra halvlek inleddes med två snabba mål. Inbytte Monday Samuel reducerade i halvlekens andra minut, Alexander Andersson gjorde 1-3 två minuter senare. Monday Samuel gav Helsingborg nytt hopp med en ny reducering i den 71:a minuten, men det blev inga fler mål och efter segrar mot Djurgården (2-1) och nu Helsingborg kan Degerfors ladda för att vinna gruppen.

Måndagens Brommapojkarna-Djurgården avslutar andra gruppomgången.

Nästa gång HIF möter Degerfors blir i Helsingborg den 1 maj i Superettans femte omgång.

Grupp 7

Hammarby-Varberg 3-3

Gabriel Altemark Vanneryr och Karl Söderström (2) gjorde Vaebergs mål på Tele2.Sex mål på Tele2 Arena när Hammarby och Varberg spelade 3-3 i en riktigt underhållande match. Varbergs målvakt Joakim Wulff storspelade trots att han vid ställningen 2-2 tvingades till vård i åtta minuter och fick avsluta med ett förband runt huvudet för att stoppa blodflödet efter en kollision med Pa Dibba.

Före matchen lovade Pa Dibba att Hammarby skulle vinna och att han skulle avgöra. Han fick hälften rätt eftersom det var just Dibba som gjorde 3-3 i den fjärde tilläggsminuten.

– Skönt att vi tog poäng. Jag borde kanske gjort ett mål tidigare, sa han i C More efter den livliga matchen.

Varberg chockstartade och ledde med 2-0 efter tio minuter tack vare Gabriel Altemark Vanneryr och Karl Söderström. Birkir Mar Saevarsson och Jiloan Hamad såg till att det stod 2-2 i paus.

– Lite surt att inte kunna ta med vår tidiga ledning in i paus, sa Karl Söderström vars 2-0 var en riktig delikatess då han lyrade in bollen i Hammarby-målets bortre kryss.

Karl Söderström slog till en andra gång i den 70:e minuten då han nickade in 3-2 på ett passivt Hammarby-försvar. Skulle Varberg orka matchen ut? Svaret kom i den fjärde tilläggsminuten då Pa Dibba bredsidade in kvitteringen på Saevarssons högerinlägg.

– Men vi gjorde det bra. I dagsläget har jag 15 utespelare och det ska väl inte gå att vinna Cupen och ta sig ut i Europa med en så tunn trupp, sa Varbergs tränare Jörgen Wålemark leende.

Upplagt av: Larne Wallisson