Östersund till final

Östersunds FK är klart för sin första cupfinal någonsin. Det blev seger mot Häcken med 3-1 efter två mål av hete Saman Ghoddos.
- Underbart. Obeskrivligt. Kul. Jag har inte ord. Nu är vi en match från Europa, sa han till C More.

Häcken och Östersund bjöd på en underhållande, välspelad och målrik semifinal på Bravida Arena där offensiven stod i finrummet. Östersund gjorde de första och flesta målen, men det var Häcken som stod för det mesta och bästa av spelet.

Östersund tog ledningen redan i femte minuten då Tom Pettersson nickade in Ken Semas högerhörna. Efter en halvtimma stod det 0-2 då Saman Ghoddos placerade in Johan Bertilssons snett-inåt-bakåt-passning från 16 meter. Halvminuten tidigare kunde Häcken ha kvitterat då Mohammed Abubakari avlossade ett hårt högerskott, men då svarade Östersunds målvakt Aly Keita för en av flera suveräna räddningar.

Häcken skulle dock få sitt välförtjänta mål och det var Alhassan Kamara som nickade in Alexander Farneruds högerinlägg i den 32:a minuten sedan Farnerud dribblat sig förbi två försvarare och så här tyckte just Farnerud i paus.

- Vi gör det både bra och dåligt. Vi får inte slarva och bjuda in dem som vi gjort.

Negativ var också Östersunds målgörare Tom Pettersson.

- Resultatet är bra, men spelmässigt kan vi bättre, sa han till C More

Andra halvlek gick spelmässigt i klar hemmafavör, men målen lyste med sin frånvaro. Inbytte Paulhino var nära en kvittering efter en dryg kvart då han försökte stöta in Joel Anderssons långa högerinlägg, men Aly Keita var på sin vakt…

…och när Häcken gick för en kvittering stack Östersund upp i en kontring. Inbytte Abdullahi Gero tog sig fram på högerkanten, avancerade in mot målet, spelade snett-inåt-bakåt till Saman Ghoddos som gjorde sitt andra och Östersunds tredje mål. Då stod klockan på 87 minuter och Häcken var ett slaget lag…

…och Östersunds FK var klart för klubbens första cupfinal någonsin.

- Utan att vi gör någon riktigt bra match. Vi kan bättre, menade en lycklig Saman Ghoddos innan han sprang bort till den röststarka klacken som följt sitt ÖFK till Göteborg.

Söndagens semifinal spelas mellan IFK Norrköping-Brommapojkarna. Avspark 18.30 och visas av C More.

Finalen spelas den 13 april.

Upplagt av: Larne Wallisson