Väntad cupfinal mellan Linköping och Rosengård

Islossning för Anja Mittag som svarade för de första två målen mot Kvarnsveden i cupsemin.

Det blir den väntade finalen i Svenska Cupen mellan Linköping och Rosengård. Linköping vann semifinalen borta mot Djurgården med 2-0. Rosengård hade en betydligt enklare väg till final efter 6-0 hemma Kvarnsveden.
Det blir tredje cupfinalen i rad mellan Linköping och Rosengård. Lagen har vunnit varsin på hemmaplan, nu har LFC fördel av hemmaplan den 27 augusti.

Linköping började en aning avvaktande på Stockholms stadion. Djurgården hade mest boll men hade svårt att spela sig fram till några målchanser.

Linköping började ta över spelet alltmer och i 34:e minuten placerade Marija Banusic in ledningsmålet.

I den andra halvleken kontrollerade man matchen och släppte bara till en het djurgårdschans på hela matchen. Lina Hurtig prickade stolpen i den andra halvleken och Tove Almqvist kunde sedan avgöra med sitt 2-0-mål efter ett fint inspel.

Linköping har haft en del skador på slutet. Jessica Samuelsson och Kristine Minde vilade helt medan Emma Lennartsson var tillbaka och gjorde ett inhopp i andra halvlek.

I Damallsvenskan vann Rosengård mot Kvarnsveden med hela 7-2. På söndagen blev det seger med 6-0 på Malmö IP.

Anja Mittag har haft det trögt med målskyttet sedan hon kom tillbaka från spel i tyska Wolfsburg. Men nu inledde hon målskyttet med två raka mål. Bra för självförtroendet för den tyska anfallsstjärnan.

Lieke Martens avslutade matchen med två mål. Däremellan hade Ella Masar och Lotta Schelin nickat in varsitt.

Upplagt av: Stig Lindmark