Tolfte plats i Euro Winner's Cup


Foto: Vetlanda United

Vetlanda United avslutar turneringen i Portugal med en förlust. Viod Driezum blev en för svår uppgift för United som hamnade i underläge och fick jaga hela matchen igenom. Slutsiffrorna skrevs till 5-2 till det holländska mästarlaget. Målskyttar Jennifer Hedin och Josefin Bauer.

- Sex matcher på sex dagar började ta ut sin rätt. Tjejerna kom till en gräns och sedan tog orken slut. Våra byten blev kortare och kortare för att inte dra på sig mjölksyra, säger Patrick Blomström, coach Vetlanda och fortsätter:

- Jag är stolt över prestationen tjejerna gör. I våra bästa stunder mäter vi oss mot de bästa lagen i Europa. Havana Shots Aargau spela final i eftermiddag. Vi var tre sekunder från att gå på övre halvan av slutspelet och spela om platserna 1-8 istället, säger Patrick Blomström.

SM i Beach Soccer

Nu skall spelarna hem och träna inför kvalet till SM i Beach Soccer. Kvalet avgörs 1 juli i Stockholm, Jönköping och Kalmar. Slutspelet avglörs 15 juli i Kalmar där de två vinnande lagen får spela Euro Winner's Cup.

Glöm inte att anmäla era föreningar till kvalspelen och få möjlighet att göra samma resa som Glömminge och Vetlanda United gjort i veckan. De kommer göra allt för att få uppleva Euro Winner's Cup igen.