Vetlanda besegrade BS HTC

Efter en jobbig slutsekundskvittering och övertidsförlust under gårdagen repade Vetlanda nytt mod och vann dagens match över BS HTC. Vetlanda United vann med 2-1 och har nu två matcher kvar som ska bestämma Uniteds slutplacering i Euro Winner's Cup. Som bäst kan laget sluta på nionde plats.

Vetlanda United tog tag i matchen direkt och stressade motståndarna att göra många misstag i första och en bit in i andra perioden. Laget har helt rättvist ledningen med 2-0, efter mål av Josefin Bauer och Jasmin Bång.

Men innan andra periodpausen utnyttjar sedan HTC ett av få United-misstag och får på ett skott som är otagbart för Olivia Palmqvist som vaktade målet idag. Under matchen gör Olivia några riktigt avancerade räddningar.

Sista perioden är båda lagen trötta och det blir mycket bolltapp och slarv. Helt rättvis seger för United som nu kommer spela om platserna 9-12 i Euro Winners Cup.

- Vi skapar många lägen men har lite svårt att komma till riktiga avslut. Är mycket nöjd med vårt defensiva arbete och där tjejerna jobbar otroligt mycket för varandra, säger Patrick "Putte" Blomström, tränare i Vetlanda United IF.

Under lördagen kommer nu Vetlanda spela en ytterligare match. Vid vinst kommer laget sedan göra upp om plats 9-10. Vid förlust gör Vetlanda upp om platserna 11-12 i Euro Winner's Cup.