Lottat i kvalet till Europa League

Östersund har en god chans att ta sig vidare i kvalet till Europa League efter 2-0-segern mot Galatasaray.

Östersund, IFK Norrköping och AIK har alla en god chans att ta sig vidare till den tredje kvalomgången till Europa League. Om de tar sig dit står det nu klart vilka potentiella lag våra svenska klubbar får möta.

Östersund och IFK Norrköping vann sina hemmamatcher i dubbelmötet mot Galatasaray respektive Trakai. AIK spelade oavgjort 0-0 borta mot Zeljeznicar. Svensklagens öde avgörs på torsdag.

Under fredagen stod det klart vilka lag som väntar i nästa omgång. Om Östersund besegrar Galatasaray får man antingen möta Inter Baku från Azerbadjzjan eller CS Fola Esch från Luxemburg. För IFK Norrköping blir det vid vinst spel mot KF Shkëndija från Makedonien eller HJK Helsingfors från Finland.

Om AIK besegrar Željezničar väntar portugisiska Braga i den tredje kvalomgången som spelas 27 juli och 3 augusti.