Markkanen sköt AIK vidare i kvalet

AIk jublar

AIK gjorde som Norrköping förra veckan - fem mål i första halvlek på hemmaplan. Eero Markkanen noterades för hattrick när KÍ Klaksvík kördes över hemma på Friends Arena. Matchen slutade 5-0 och AIK är nu vidare till kvalets nästa omgång.

Även IFK Norrköping är vidare till nästa kvalrunda. Laget hade med sig hela 5-0 från hemmamötet mot Prishtina och kunde på bortaplan utökade slutställningen till totala 6-0 och avancera i kvalet.

AIK rivstartade hemmamatchen mot KÍ Klaksvík där Eero Markkanen redan i matchminut tre satte laget i ledning. Tre minuter senare hade samma Markkanen noterats för mål nummer två för kvällen och så rullade det vidare. Stefan Ishizaki och Kristoffer Olsson satte dit ett varsitt distansskott innan Markkanen fullbordade sitt hattrick med två minuter kvar av första halvlek.

IFK Norrköping kunde på bortaplan, Kosovo, utöka slutsiffrorna mot Prishtina. Norrköping hade betryggande 5-0 med sig från hemmamötet och kunde på bortaplan kontrollera matchen. Det dröjde till den andra halvleken innan Jens Gustafssons mannar hittade nätet och utökade den totala ställningen till 6-0. Sebastian Andersson gjorde målet efter drygt 70 spelade minuter, ett mål som blev matchens enda.

Matchrapport från UEFA

Kvalomgång 2

Kvalet fortsätter nu i omgång två med speldagar 13 och 20 juli. Där kommer även Östersund, cupmästare, kliva in mot Galatasaray. Östersund inleder dubbelmötet på hemmaplan.

För AIK:s del väntar Željezničar från Bosnien och Hercegovina med start på bortaplan. IFK Norrköping ställs i nästa omgång av kvalet mot Trakai från Litauen med första matchen på hemmaplan.