Oddevold cupskrällde mot Falkenberg

Deppande Falkenberg.
Falkenberg fick deppa efter uttåg mot Oddevold.

Efter onsdagens 24 matcher i Svenska Cupen, där skrällarna nästan lyste med sin frånvaro, stod sex matcher på torsdagens cup-program och på västkusten fick Falkenberg från Superettan ge sig mot Oddevold från div I Södra efter ett sent segermål av Sonny Karlsson.

Assyriska IF i Norrköping-Trelleborgs FF 0-1

Efter en 0-0 i paus gjorde Trelleborg målet som gav seger och avancemang till vårens gruppspel och det var Albin Nilsson som hittade rätt med ett långskott i den 78:e minuten. Assyriskas Hampus Lönn hade ett i stolpen, men Trelleborg höll undan och kunde lämna Norrköping som cupsegrare.

Enskede IK-Gefle IF 1-2 efter förlängning

Enskede ligger näst i div I Norra. Gefle ligger sist i Superettan. När klubbarna möttes på torsdagen i cupens andra omgång såg ett nykomponerat Enskede ut att dra längsta strået.

I serien har samtliga 13 poäng spelats in på bortaplan(!). Mot Gefle var det mycket nära att segernollan sprack på hemmaplan. Joakim Alriksson gjorde 1-0 i den 35:e minuten och Enköping var på väg mot segern när Bajram Ajeti kvitterade i den 85:e minuten. 1-1 vid full tid krävde förlängning och åter en gång gjorde Gefle ett sent mål, nu genom Piotr Johansson och därmed är Gefle vidare i cupen samtidigt som Enskede får fortsätta jaga första hemmasegern.

Karlstad BK-Örebro 1-2

Alexander Axéns näst sista match som tränare för Örebro slutade med seger och därmed kan han med gott samvete lämna ÖSK som cupklara för vårens gruppspel.

Men det var hemmalaget som ville mest och redan efter sex minuter gjorde Ako Ahmadi 1-0. Örebro fick kämpa för att spräcka Karlstads målnolla, men i den 29:e minuten kvitterade Filip Rogic och tio minuter senare fastställde Brendan Hines-Ike halvtidsresultatet. Efter paus blev det inga mål vilket räckte för Örebro.

Skövde AIK-GAIS 0-1

Mållöst i paus, men James Sinclair såg till att GAIS vann med matchens enda mål i den 73:e minuten. Segern satt dock långt inne för under de sista minuterna hade Skövde en rejäl press på GAIS med flera hörnor som följd, men Superettanlaget höll undan.

Nybro IF-Kalmar FF 1-5

Nybro drömde om en cupknall i länsderbyt mot storebror Kalmar FF, men ett självmål efter en dryg kvart (Armin Mujkic) grusade förhoppningarna och när Adrian Edqvist gjorde både 0-2 (28) och 0-3 (43) innan första halvlek var slut hamnade div 2-laget tidigt i förlorarspåret.

En kvart i andra halvlek tändes dock hemmahoppet då Jonas Sturesson reducerade Kalmars ledning. Nu blev glädjen kortvarig då Mahmoud Eid ökade på Kalmars ledning blott fyra minuter senare och av bara farten kom också 1-5 genom Filip Sachpekidis och därmed spelar Kalmar gruppspel till våren.

IK Oddevold-Falkenbergs FF 2-1

I seriespelet kämpar Oddeviold för nytt kontrkat i div I Södra. Falkenberg, fyra i Superettan, drömmer om en snabb come back till Allsvenskan. När klubbarna möttes i cupens andra omgång stod det oavgjort i paus efter två mål inom loppet av två minuter. Falkenberg tog ledningen genom Dominic Chatto i den 17:e minuten. Tobias Mikaelsson kvitterade minuten senare.

När västkustderbyt var slut stod Oddevold som sensationell segrare. Sonny Karlsson gjorde nämligen 2-1 i den fjärde tilläggsminuten och cupskrällen var ett faktum.

De 31 klara gruppspelslagen kommer från följande nivåer:

Allsvenskan (14): AIK, Djurgården, IF Elfsborg, IFK Göteborg, Halmstads BK, Hammarby, BK Häcken, Jönköpings Södra IF, Kalmar FF, Malmö FF, IFK Norrköping, IK Sirius, GIF Sundsvall, Örebro SK.

Superettan (14): IF Brommapojkarna, Dalkurd, Degerfors IF, IK Frej, GAIS, Gefle IF, Helsingborgs IF, Norrby IF, Syrianska FC, Trelleborgs FF, Varbergs BoIS, IFK Värnamo, Åtvidabergs FF, Östers IF.

Division 1 (2): Vasalund IF, IK Oddevold.

Division 2 (1): Tvååkers IF.

Återstående match i cupens andra omgång:

Härnösands FF-Östersund spelas senare i höst. Datum ej fastställt.

Upplagt av: Larne Wallisson