Ghoddos sköt Östersund till Europa

Östersund spelar Europa League i höst.

Vilken vändning. Östersund kommer spela UEFA Europa League under hösten. Laget hade en tuff uppgift framför sig efter 3-1-förlusten borta i Grekland men på hemmaplan kunde Östersund vända dubbelmötet. Östersund vann med 2-0 efter dubbla mål av Saman Ghoddos och avancerar till gruppspel i Europa League tack vare bortamålet.

Succén är fullbordad. Östersund har på vägen till UEFA Europa Leagues gruppspel slagit ut lag som Galatasaray och PAOK. Efter 2-0 hemma på Jämtkraft Arena kommer Östersund spela i Europa till hösten.

- Det är obegripligt, säger ordförande Daniel Kindberg.

Östersund hade ett tvåmålsunderläge att hämta hem från bortamötet i Grekland som slutade 1-3. En tuff uppgift på förhand - men Östersund hade levererat på hemmaplan i kvalet tidigare.

Länge var det en mållös match för Graham Potters gäng. Men sedan klev Saman Ghoddos fram och skickade in dubbla mål för de rödsvarta. I den 71 minuten styrde Ghoddos in Curtis Edwards avslut i mål och hoppet tändes. Bara sju minuter senare skulle samma Ghoddos sätta dit det viktiga andra målet.

Bollen togs emot utanför straffområdet och skickades in lågt förbi målvakten tätt intill stolpen. I det läget var Östersund vidare tack vare bortamålet för en vecka sedan. Sedan följde en spännande avslutning där PAOK tryckte på för att hitta reduceringen som skulle ta grekerna vidare till gruppspelet.

Men Östersund höll undan, trots en kaosartad situation i matchens slutskede, och vann med 2-0. Vilda glädjescener utbröt på slutsignal och spelarna i Östersund kunde fira att laget spelar i Europa till hösten.

- Det är otroligt, vilken kväll. Vi trodde vi kunde göra det här och vi spelar väldigt bra, sade tränare Graham Potter efter slutsignal när speakern på arenan fick tag på honom.

Lottningen till UEFA Europa Leagues gruppspel sker klockan 13.00 i morgon, fredag.