Rosengård vann Svenska Cupen

Rosengård.

För en knapp månad sedan tog Sanne Troelsgaard EM-silver med Danmark. På söndagen gjorde danskan avgörande målet när Rosengård besegrade Linköping med 1-0 i finalen i Svenska Cupen.

Troelsgaards segermål kom i den 60:e minuten efter en snabb omställning. Linköping missade ett uppspel centralt, amerikanskan Ella Masar spelade ut till Anja Mittag till höger som i sin tur passade in till en helt fri Troelsagaard.

Hemmamålvakten Maja Andersson lade sig tidigt och Troelsgaard kunde lyfta in bollen högt i öppet mål.

- Jag trodde först att bollen skulle gå över men den gick ju in. Den här segern betyder mycket, nu har vi spelat två gånger borta mot Linköping och vunnit båda, sade Troelsgaard som kom till Rosengård inför säsongen.

Rosengård tog därmed andra raka segern i Susanne Erlandssons pokal.

Caroline Seger, som gjorde sin andra match i Malmölaget, fick höja bucklan som lagkapten i sin nya klubb.

- Vi var inte nöjda med första halvlek men i den andra blev det bättre och jag tycker vi hade bra koll på matchen, särskilt efter ledningsmålet, sade Seger.

Linköping var en aning bättre i första halvlek, men hade svårt att spela sig fram till några heta chanser. Ett skott strax utanför stolpen från Lina Hurtig var i stort sett den enda.

I andra halvlek kom Rosengård bättre upp i press mot passningsskickliga Linköping och kunde vinna bollen högt ett par gånger. Anja Mittag var en av bollvinnarna.

- Det här var min första cupseger i Sverige, det känns väldigt bra. Vi jobbade hårt för varandra och jag tycker vi förtjänade att vinna, sade Mittag till TV12.

Linköping blev lite stressat efter baklängesmålet och hade inte samma tålamod i passningsspelet. Anfallarna Marija Banusic och Lina Hurtig var inte särskilt rörliga och det blev lätt för Rosengård att försvara sig.

I den 78:e minuten tog Hurtig ett av få initiativ när hon rundade högerbacken Lina Nilsson. Inspelet blev farligt, Kristine Minde sköt men Alexandra Riley täckte skottet.

Rosengård spelade säkert sista kvarten och bjöd inte på något.

Ella Masar var som vanligt bra i mästarlaget. Hennes arbetsinsats var enormt. Sedan fanns rutinerade Seger och Mittag som en stark duo.

Linköpings spel hackar fortfarande något och det tar tid för dom nya att komma in laget.

Linköping vann 2014 och 2015. Nu har man förlorat cupfinalen två år i rad mot Rosengård.

Upplagt av: Stig Lindmark

Svenska Cupen, damer
Arena: Linköping Arena
Publik: 1 860
0 - 1
Avslutad
Starttid: 2017-08-27 17:45
Halvtidsresultat: 0 - 0

Händelser

Matchinformation

Domare: Malin Johansson

Ass. domare 1: Sandra Österberg

Ass. domare 2: Annica Johansson

Fjärdedomare: Laura Rapp, Årsta

Matchnummer: 000361101