Tufft läge för Östersund

Aly Keita

Östersunds jakt på en gruppspelsplats i UEFA Europa League fortsatte under torsdagskvällen. Den första playoff-matchen mot grekiska PAOK Thessaloniki, på bortaplan, slutade dock i ett tufft underläge. Östersund fick en drömstart och gjorde 1-0 men PAOK vände till 3-1 efter bland annat två mål under matchens sista kvart.

PAOK var det lag som inledningsvis tog tag i matchen. Men trots detta var det Östersund som skulle få måljubla först och chocka hemmapubliken.

Hossam Aesih uppfattade ett missförstånd i det grekiska lagets försvar och PAOK:s målvakt rev ned Aesih i ett försök att reparera misstaget. Straff tilldömt Östersund efter dryga 20 minuter och från elva meter var lagkapten Brwa Nouri lika säker som tidigare och 1-0 på resultattavlan.

Lagen skulle dock kliva in till halvtidsvilan i likaläge. På ett fint slaget inlägg mötte Leo Matos i PAOK bollen med pannan. Den distinka nicken otagbar för målvakt Aly Keita i Östersund.

I den andra halvleken blev sedan ÖFK mer och mer tillbakatryckta och mycket skulle bli en kamp för att få med sig ett bra resultat hem till returen om en vecka. Det höll till en kvart återstod av matchen. Då klev tidigare Djurgårdsspelaren Aleksandar Prijovic fram och stal showen.

Först nickade anfallaren in 2-1 på ett högerinlägg och i matchens slutminuter skulle Prijovic åter hitta nätet. PAOK tilldömdes straff som Prijovic skickade in på samma ställe som Brwa Nouri så säkert slog in bollen i matchens första halvlek.

3-1 och helt plötsligt ett tufft returläge för Östersund. Nu måste Östersund vinna sin hemmamatch med minst 2 mål för att nå gruppspelet i UEFA Europa League.

Matchen spelas 19.00 nästa torsdag, 24 augusti.