Ny seger för Östersund

Brwa Nouris straffmål i första halvlek gav tre poäng mot Hertha Berlin.

Östersund tog en ny trepoängare i Europa League-gruppspelet när man besegrade Hertha Berlin med 1-0 på hemmaplan. Segermålet på straff i första halvlek genom Brwa Nouri.
Östersund därmed ensamma i toppen av grupp J med sina sex poäng.

– Vi vinner för att vi är hungriga. Vi visade en j-a kämpaglöd. Det var en tuff match, de är bra de här, det var ändå ett Bundesliga lag som kom hit, kommenterade lagkaptenen och matchvinnaren Nouri efter matchen.

Matchens enda mål kom drygt 20 minuter in i den först halvleken. Alhaji Gero försökte rycka sig fri i straffområdet, men en Herthaförsvarare hindrade bollen med armen och ÖFK fick straff. En straff som Brwa Nouri mycket kyligt, som flera gånger förr, placerade in mitt i målet.

– Förra straffen var åt ett annat håll. Jag tänkte att han kanske hade sett den så jag tänkte att mitten var säkrast.

Hertha hade dessförinnan öppnat matchen bäst och skapat flera heta chanser. Två gånger dansade bollen på mållinjen när utmärkte målvakten Aly Keita var överspelad.

Efter 1-0-målet jämnade matchbilden ut sig och även om Hertha var gedigna i passnings- och närkampsspelet var det Östersund och framför allt Saman Ghoddos som kom till de öppna målchanserna.
ÖFK lyckades dock inte få in något 2-0-mål och stänga matchen så det blev några nervkittlande tilläggsminuter med många Herthainlägg innan slutsignalen kom och segern var klar.

Östersund är ensamma om två segrar i gruppen och leder före Zorya Luhansk som har tre poäng. Något överraskande bortabesegrade ukrainarna Athletic Bilbao med 1-0 ikväll. Förhandsfavoriterna Hertha och Athletic står kvar med en poäng vardera från det inledande mötet lagen emellan.