50:e CL-målet för Mittag

Anja Mittag - först att göra 50 mål i UWCL.

Rosengård hade som väntat en lätt returmatch mot Olimpia Cluj i sextondelsfinalen i Champions League. Seger med klara 4-0 innebär 5-0 sammanlagt och avancemang till ny åttondelsfinal, den åttonde i ordningen.

Anja Mittag spelade sin första Champions League-match för 13 år sedan med Turbine Potsdam. Det var i det tyska mästarlaget som hon gjorde sitt första CL-mål. På onsdagskvällen gjorde Mittag sitt 50:e mål i turneringen när hon gav Rosengård ledningen i 37:e minuten.

Caroline Seger serverade en fin nickpassning och Mittag kunde göra mål med ett snyggt volleyskott.
Hon drygade därmed ut skytteligan i Champions League, tvåa ligger Conny Pohlers, 48 mål och trea Marta på 46 fullträffar, som tidigare spelat i Rosengård.

– Jag har varit med länge i den här turneringen, men det känns häftigt att ha gjort så många mål. Jag känner mig stolt, sade Mittag.

Hemmalaget hade svårt att få hål på ett defensivt Cluj i första halvlek. Men i den andra halvleken gjorde Rosengård tre mål. Iva Landeka blev frispelad i den 67:e minuten efter en snygg soloprestation av Sanne Troelsgaard.
Hanna Folkesson satte 3-0 i 75:e minuten och Glodis Viggosdottir nickade in fyran på tilläggstid.

På söndag väntar match i damallsvenskan borta mot Göteborg. Rosengård knappade i förra omgången in två poäng på Linköping i striden om SM-guldet, men har fortfarande sju pinnar upp när fyra matcher återstår.

Övrigt bland svenska spelare i UWCL

Sofia Jakobsson har svarat för en stark comeback efter knäskada i Montpellier. Jakobsson gjorde båda målen i bortamatchen mot ryska Zvezda och det franska laget vann med sammanlagt 2-1. I första ligamatchen i söndags svarade Jakobsson för ett mål och tre målpass. Stina Blackstenius och Linda Sembrant startade matchen.

Stephanie Öhrström blev stor matchhjälte i Fiorentina när hon höll nollan i bortareturen mot danska Fortuna Hjörring. Italienska mästarlaget hade 2-1 från första matchen i Florens.

Chelsea, med Hedvig Lindahl i mål och Magda Eriksson i backlinjen, höll undan borta mot Bayern München trots förlust, 1-2 Francesca Kirby gjorde det viktiga bortamålet för Chelsea som räddade avancemang. Fridlina Rolfö var inblandad 1-1-målet (självmål) för Bayern i 76:e minuten, men det räckte inte.

Skytteliga Women's Champions League

  • Conny Pohlers signalerar för mål mot DIF/Älvsjö 2005.50 mål: Anja Mittag, Tyskland.
  • 48 mål: Conny Pohlers, do.
  • 46 mål: Marta, Brasilien.
  • 42 mål: Lotta Schelin, Sverige.
  • 40 mål: Nina Burger, Österrike.

Women's Champions League 2017-18

  • Åttondelsfinalerna spelas 8/9 november med returer 15/16 november.
  • Lottning sker 16 oktober.
  • Kvartsfinaler: 21/22 mars, 28/29 mars (lottning 24 november)
  • Semifinaler: 21/22 april, 28/28 april.
  • Final: 24 maj i Kiev.

Upplagt av: Stig Lindmark