Kryss för Östersund mot Athletic

Östersund spelade oavgjort 2-2 mot Athletic Club i Europa League.

Östersund såg ut att kunna bärga en ny trepoängare i Europa League-gruppspelet, men Athletic Club räddade med sig en poäng hem till Baskien efter sen kvittering av inhopparen Inaki Williams.
Dessförinnan hade ÖFK i början av den andra halvleken vänt 0-1 till ledning 2-1 efter mål av Alhaji Gero och Curtis Edwards.

– Ärligt talat är jag riktigt besviken. Jag hoppades att vi skulle kunna hålla undan till seger, sade Curtis Edwards till Kanal 9 direkt efter slutsignalen.

Trots en riktigt bra insats av Östersund in den första halvleken visade resultattavlan underläge 0-1 efter 45 minuter. Athletics stjärnveteran Aritz Aduriz kunde bredsida in ledningsmålet i öppet mål efter att ÖFK:s målvakt Aly Keita, hittills ett utropstecken i Europaspelet, halkat och därmed oturligt råkat bjuda gästerna på ledningsmålet.

Östersund visade fortsatt tro i den andra halvleken och kunde kvittera i den 52:a minuten. Dennis Widgren sköt ett skott som Bilbaos målvakt Iago Herrerín inte kunde hålla. Både Saman Ghoddos och Alhaji Gero störtade fram på returen och den sistnämnde tryckte in bollen i öppet mål.

Drygt tio minuter senare kom också 2-1 för Östersund. Ken Sema, utmärkt i matchen, vann boll och spelade ut till Ghoddos på högerkanten. Han lyfte in en perfekt avvägd passning till Curtis Edwards som mötte bollen på ett tillslag vid straffområdesgränsen. Bollen smet in vid stolproten helt utan chans för Herrerín.

Athletic gjorde tidigt alla sina tre byten och satsade rejält för att nå en kvittering. Keita räddade bland annat ett friläge, men till slut lyckades inhopparen Inaki Williams trycka in 2-2 (89') på passning från Aduriz.

ÖFK hade ytterligare en handfull målchanser i matchen och kunde definitivt ha kunnat få till ett tvåmålsöverläge innan 2-2-kvitteringen. 1-1 mot Athletic var dock ännu en gedigen insats av Östersund mot kvalificerat europeiskt motstånd, kanske denallra bästa prestationen hittills.
Man toppar nu grupp J på sju poäng, en poäng före Zorya Luhansk som ikväll besegrade Hertha Berlin med 2-1. Athletic och Hertha en bit efter med två respektive en poäng.