Linköping nollade Apollon ännu en gång

Cajsa Andersson höll återigen nollan för Linköping.

Linköping är klart för åttondelsfinal i damernas Champions League. Det blev seger hemma mot Apollo Limassol med 3-0 på onsdagskvällen. Den första matchen på Cypern förra veckan vann Linköping med 1-0.
Målvakten Cajsa Andersson har hållit nollan i båda matcherna och visat en härlig pondus längst bak.

– Jag är nöjd, fick göra några räddningar i början av matchen och sedan kändes det bra, sade hon.

Andersson gjorde bland annat en fin räddning på en frispark i nionde minuten. Laura Rus sköt med vänstern men Andersson var fint med och styrde ut bollen.

– Jag fick också bra hjälp av utespelarna, men att hålla nollan känns förstås bra. Vi var lite tillbakapressade i början av andra halvlek men jag tycker inte att de hade några riktiga farligheter. Sedan hade vi bra koll och det var skönt med två mål i slutet.

Janni Arnth nickade in 1-0 i tionde minuten efter en perfekt hörna av Jonna Andersson. Linköping hade klar fördel i luften, men lyckades inte riktigt i dom fasta situationerna i övrigt.

Linköping tappade lite tempo och fokus under den sista kvarten av första halvlek. Det dåliga tempot följde även med laget under den första kvarten av andra halvlek.
Apollon pressade smart och hade snabba omställningar, men de hade svårt att spela sig fram några heta målchanser och ju längre matchen gick tröttnade motståndarna.

Lina Hurtig gjorde två mål i andra halvlek.Lina Hurtig gjorde två snygga mål inom fyra minuter (72/76) från vänsterkanten och efter 3-0 var det förstås lugnt i hemmalaget.

Claudia Neto var tillbaka efter knäskada på mittfältet och spelade 63 minuter. Marija Banusic och Maja Kildemoes byttes ut i slutet.
För Linköping väntar ligaspel på söndag, mot Kristianstad hemma.

– Nu gäller det bara att ta hand om sig, ladda om till ny match, den fjärde på elva dagar, säger Cajsa Andersson som tagit nya steg i utvecklingen den här säsongen.
Apollon spelade positivt och hade ett högt tempo. Men man räckte inte till mot en bättre motståndare.

Uefa Women's Champions League 2017-18

  • Åttondelsfinalerna spelas 8/9 november med returer 15/16 november.
  • Lottning sker 16 oktober.
  • Kvartsfinaler: 21/22 mars, 28/29 mars (lottning 24 november)
  • Semifinaler: 21/22 april, 28/28 april.
  • Final: 24 maj i Kiev.

Upplagt av: Stig Lindmark