Linköping vann jämn match på Cypern

Kristine Minde, här tillsammans med Lina Hurtig, avgjorde matchen på Cypern.
Kristine Minde avgjorde matchen på cypern.

Linköping fick tufft motstånd i den första 16-delsfinalen i Champions League borta mot Apollon Ladies från Nicosia. LFC lyckades till slut vinna med 1-0 efter segermål av Kristine Minde i den andra halvleken.

- Vi är nöjda med resultatet och har ett bra läge inför returen, konstaterade tränaren Kim Björkegren.

Planen på Makarion-stadion var stenhård och svårt för spelarna att få till något bra passningsspel. Bollen studsade ojämnt och det lilla gräs som fanns lossnade lätt. Den dåliga planen missgynnade Linköping som började rätt så avvaktande mot ett aggressivt hemmalag.

Första halvleken var jämn där Apollon hade en bra frispark som Cajsa Andersson styrde i ribban. Norska landslagsspelaren Minde hade två hyfsade chanser i LFC men fick inte till avsluten.

I den 58:e minuten kom dock Minde helt rätt i en djupledslöpning och fick en precis passning av Marija Banusic. Minde rundade snyggt den amerikanske målvakten Elizabeth Stout och rullade in bollen i öppet mål. Ett skönt och viktigt mål för Linköping.

Fem minuter innan hade Apollon Ladies bästa målchansen genom Rosella Ayane som sprang sig fri och fick en bra passning. Målvakten Cajsa Andersson kom ut och störde brittiskan något som träffade högra stolpen.

Efter Mindes ledningsmål fick Linköping bättre grepp om matchen och kunde hålla 1-0 matchen ut.

- Jag är nöjd med försvarsspelet men offensivt kan det vara bättre. Vi borde ha hållit bollen bättre inom laget och därmed fått längre anfall. Men det var inte lätt på den studsiga planen, sade LFC-tränaren Björkegren.

- Vi har en del att skruva på till returen i Linköping nästa vecka, både defensivt och offensivt.

I Apollon fanns svenska försvarsspelarna Julia Molin, högerback, och Therese Björk, mittback. Båda gjorde en bra match.

Returen spelas onsdag 11 oktober. Och på Linköpings Arena bör det bli seger, även om det cypriotiska laget överraskade en aning.

Upplagt av: Stig Lindmark