Östersund vidare i cupen

Samtidigt som Östersund firar triumfer som obesegrade i Europa League kämpar man om möjligheten att få göra samma sak nästa säsong. Antingen via allsvensk framgång, eller en ny seger i Svenska Cupen. På tisdagen tog man ett nytt steg i rätt riktning när man, som sista lag, kvalade in till cupens gruppspel efter 2-0 i Härnösand.

Härnösands FF tog emot hemma på Högslättens IP i den sista återstående matchen i Svenska Cupens andra omgång. Östersund har fått tillstånd att skjuta på cupspelet med hänsyn till matchningen i europaspelet.

Division 2-laget Härnösand bjöd bra motstånd mot de regerande cupmästarna. HFF höll nollan till den 52:a minuten då Johan Bertilsson kunde sätta 0-1 bakom eminente härnösandskeepern Maksym Ivanov. Curtis Edwards utökade så småningom till 0-2 i en match som Östersund till slut vann efter en lugn och kontrollerad insats. Men siffrorna är de samma som i Luhansk vilket är en fjäder i hatten för Härnösand som räknade in över 1400 på Högslätten trots konkurrerande landslagsfotboll på tv.

Cupmästarna är därmed vidare och det rafflande gruppspelet kommer att lottas 20 november. Mer information inför den lottningen följer i sinom tid.